Çocuklarınızın çok seveceği pizza ustalarınınki gibi lezzetli tepsi pizzası tarifi

En sevilen abur cubur yiyecekler arasında olan pizzanın birçok çeşidi vardır.

Çocuklarınızın çok seveceği pizza ustalarınınki gibi lezzetli tepsi pizzası tarifi

Sucuklusundan sebzelisine kadar bu liste uzayıp gider. Küçükten büyüğe herkesin çok severek tükettiği pizzayı evde yapmak da bir o kadar kolay. Dışarıda yediğimiz pizzalara göre daha ekonomik ve güvenilir olduğu için pizza seven herkesin vazgeçilmezi olacak bir tarif ile karşınızdayız. Evde olan malzemelerle kendi zevklerinize ve damak lezzetinize göre pizza yapmak artık mümkün. Bunun için gerekli malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki gibidir.

HAMURU İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım paket instant maya

2 adet küp şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı un ( kıvamına göre un eklenebilir veya azaltılabilir)

SOSU İÇİN MALZEMELER

2 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı su

1 yemek kaşığı ketçap

(İsteğe göre kekik)

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Sucuk

Sosis

Mısır

Siyah zeytin

Yeşil zeytin

Yeşil biber

Domates

Mantar

HAZIRLANIŞI

Derin bir kaba aldığımız ılık su ile yarım paket instant mayayı bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip malzemelerin hepsini homojen bir hale gelene kadar karıştırıyoruz. Sonrasında unu az az ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Bir bardak unu ekleyip kaşıkla karıştırıyor ve ikincisini eklediğimizde hamuru elimizle yoğurmaya başlıyoruz. 4 bardak unu ekledikten sonra hamurun kıvamına göre bir veya yarım bardak daha un eklenebilir. Fakat burada püf nokta hamurun çok sert olmamasıdır. Biraz yumuşak kalan hamurun üstünü bir örtüyle kapatıp yarım saat veya 40 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.

Hamur mayalanırken pizzanın sosunu hazırlamak için 2 yemek kaşığı domates salçası ile suyu birbirine karıştırdıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve ketçabı ekliyoruz sıvı yağ yerine zeytinyağı da kullanılabilir. Salça kullanmak istemeyenler isteğe göre domates rendesi de ekleyebilir. Üzerine 1 çay kaşığı kekik de ekledikten sonra sosumuzu karıştırıp hazırlamış bulunuyoruz.

Yeteri kadar mayalanan hamur iyice kabardığında bir kez daha unla yoğurup 4 küçük ve eşit parçaya ayırıp oklava ya da elimiz yardımıyla açıp ince bir hamur elde ediyoruz. Hamurlar mandalina veya portakal büyüklüğünde porsiyonlandırılabilir.

Bu şekilde 4 tane orta boy pizza hamuru elde etmiş oluyoruz. Bu küçük tepsilerde ayrı ayrı pizzalar yapmak için sunulan yöntemdir. Tepsi pizzasının normali ise hamuru bölmeden büyük bir kare fırın tepsisine hamurun hepsi ince bir katman olacak şekilde yayılarak büyük boy pizza halini alacak şekilde yapılabilir. Püf nokta elinizdeki tepsilere boşluk bırakılmayacak şekilde pizzanın yayılması ve ince olmasıdır. Pizzanın çok kabarmasını önlemek içinse hamuru fırınlamadan önce çatal ile çizikler atılabilir. Veya boşluklu pizza tepsisi kullanılabilir.

İnce hamurlar elde ettiğimiz pizzayı üstüne hamurun yapışmaması için yağ sürdüğümüz veya yağlı kağıt koyduğumuz tepsilere yerleştiriyor ve hazırlamaya başlıyoruz.

İlk önce pizza sosunu ardından da bir miktar kaşar peynirini ekleyerek 200 derece ısıtılmış fırında 5-10 dakika kadar pizzayı pişirip çıkarıyor ve ardından damak zevkine göre diğer malzemeleri ekleyip en üstüne yine kaşar peynirini ekledikten sonra pizzayı 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Üstüne ekstra olarak pizza baharatı hazırlamak isteyenler 2 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber ve toz biberi iyice karıştırıp dilimlenmiş pizzanın üzerine ekleyebilir. Şimdiden pizza severlere afiyet olsun.