Çayın yanına 10 dakikada hazırlayabileceğiniz harika milföy galeta!

Çayın yanına yiyecek atıştırmalıklar arıyorsanız size harika bir tarifimiz var. 10 dakika içinde hazır olabilecek, sıcacık harika bir lezzet, milföy galetalar ağzınızı sulandıracak. İşte kolay milföy galeta yapımı!

Çayın yanına 10 dakikada hazırlayabileceğiniz harika milföy galeta!

Canınız çayın yanında bir şeyler yemek istiyorsa size çok pratik ve lezzetli bir tarifimiz var. Milföy hamuruyla birlikte yapabileceğiniz harika bir galeta tarifi için yaklaşın! Milföyden yapılan bu tarifle, üstüne istediğinizi koyarak damak tadınıza uygun bir lezzet hazırlayabilirsiniz.

Marketlerde satılan galetalar bazen bayat olabiliyor ve keyif kaçırıyor. Tam çayınızı demlemişken, yanına da taptaze bir atıştırmalık yapmayı kim istemez ki? Ağır bir şeyler tüketmek istemiyorsanız ve lezzetli bir şey olsun istiyorsanız galeta tam size göre bir tarif olacak. Kendinizi mutlu etmek için bugün bir adım atın ve buzluktan milföy hamurlarını çıkarın.

Yaklaşık olarak 10 dakika sürecek olan bu tarif, kısa süre içinde hazır olacak. Yemek istediğiniz üst için hazırlık yapın. Örneğin susamla yemek istiyorsanız biraz susam, haşhaş ya da ayçekirdeği gibi seçeneğiniz bol. Galetaların üstünde ne olsun istiyorsanız onu alın ve hemen başlayalım!

Milföy Galeta Malzemeleri

  • 5 Milföy
  • Susam/Haşhaş/Ayçekirdeği

Milföy Galeta Tarifi

  1. Tezgahınıza un serpin ve yumuşayan milföyleri tezgaha alın.
  2. Ayçekirdeği ya da ne koymak istiyorsanız hamurun üzerine atın.
  3. Hamuru güzelce merdane ile hafifçe ezin. Bu malzemenizin hamura yapışmasını sağlayacak.
  4. Açtığınız milföyü boydan ince çubuklar halinde kesin. İster bu şekilde isterseniz de iki uçtan kıvırarak farklı şekiller verebilirsiniz.
  5. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve çubukları tepsiye yerleştirin.
  6. Önceden 180 derece ısıtılan fırına atın ve 15 dakika pişirin.