Bugün ne Pişirsem Diyenlere Tıpkı Lokantalardaki Kadar Lezzetli İnegöl Köfte Tarifi gizli sırrıyla

Kırmızı et yemekleri arasında Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri de köfte.. Ancak en ünlü köftemiz Adını Bursa İnegöl ilçesinden alan İnegöl köftedir. Peki evde nasıl yapılır?

Bugün ne Pişirsem Diyenlere Tıpkı Lokantalardaki Kadar Lezzetli İnegöl Köfte Tarifi gizli sırrıyla

İnegöl köftesi belki de en sevdiğim köftelerden biridir. Genelde Bursa'ya gittiğimde lokantada mutlaka İnegöl köftesi sipariş ederim.

Ancak uzun bir süredir lokantalar kapalıydı bende lokantalarda yapılan ne var ne yok evde bir şekilde öğrendim.

En iyi yaptığım lezzetlerden biri de İnegöl köftesi oldu. Şimdi sizlere nasıl yapıldığını malzemelerinin neler olduğunu ayrıntılı bir şekilde vereceğim

Eminim sizlerde evde kolaylıkla İnegöl köftesi bu tarif sayesinde yapabileceksiniz.. İşte Tarifimizin ayrıntıları

İnegöl Köfte Tarifinin Malzemeleri Neler?

  • 800 gr dana döş kıyma
  • 200 gr orta yağlı kuzu kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 10 gr karbonat
  • 10 gr tuz

İnegöl Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

İnegöl köftenin lezzetli olmasında az da olsa kullanılan böbrek yağının etkisinin olduğu söylenir. Köftelerin adet sayısının büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir. Uzun ince formuna alışık olduğumuz köfteleri yuvarlak da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

İnegöl Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 800 gr daha döş ve 200 gr orta yağlı kuzu kıymamızı karıştırma kabımıza alalım. Kıymamıza, 2 tane rendelenen kuru soğanı, birer tatlı kaşığı ile tuzu ve karbonatı da ekledikten daha sonra karışım macun kıvamını alana dek yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar güzelce yoğuralım.

Hazırladığımız köfte harcımızın üzerini kapatalım ve en az 3 saat kadar buzdolabımızda bekletelim. Pişirme işlemi öncesinde köfte harcımızı dolaptan çıkartalım ve üzerine ise yağlı kağıt koyalım, merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım.

Pişirme kağıdını üstünden çıkarıp keskin bir bıçağın yardımıyla uzun ince olacak şekilde dikdörtgenler keselim. Orta ateşte ve kızgın bir tavada ters düz ederek kızartalım. Pişen köftelerimizi sıcak sıcak sevdiklerimize servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

 

İnegöl Köfte Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

İsteğe göre sumak ilave edip hazırladığımız soğan salatasını ya da piyazın eşliğinde servis edebiliriz.