Böreğin üzerinin daha çıtır olmasını sağlıyormuş! Usta fırıncıdan mutfak tüyosu

Daha çıtır ve lezzetli börek yapmak aslında imkansız değildir. Eğer çıtır çıtır bir börek istiyorsanız bu püf noktasına kulak veriniz

Böreğin üzerinin daha çıtır olmasını sağlıyormuş! Usta fırıncıdan mutfak tüyosu

Börekler Türk mutfağında sevilen hamur işlerinden biridir. Börek yaparken herkes üzerinin çıtır çıtır olmasını ister.

Ancak çıtır çıtır bir börek yapmak hiç zor değildir. Bir çok usta börekçinin uyguladığı bir yöntemden bahsedeceğiz.

Öğrendiğinizde sizlerde usta börekçilerdeki kadar çıtır çıtır börekler yapıp ve misafirlerinize ikram edebileceksiniz.

YUFKAYA ÖNEM VERİN

Öncelikle börek yapımında kullanılacak olan yufkanın taze olmasına dikkat edin. Taze olmayan yufka çabuk dağılacaktır ve lezzetli bir börek yapılmamasına neden olacaktır.

İÇ MALZEMELER DE TAZE OLMALI

Sadece yufka değil aynı zamanda börek yapımında kullanacağınız iç malzemeler de çok taze olmalı. Bu yüzden bayatlamış ya da bozulmaya yüz tutmuş besinlerle sakın böreğinizi yapmayın.

FIRIN AYARINA DİKKAT

Fırınınızın sıcaklık ayarını iyi ayarlayın. Önceden mutlaka ısıtın. Börek pişerken sürekli kapağı açarak kontrol etmeyin.

SOSA DİKKAT

Böreğinizin çok lezzetli ve çıtır çıtır olması için mutlaka yufka aralarına soda sürün. Böreğin üzerine de yumurta sarısı sürerken sodalı sos kullanmayı ihmal etmeyin. Börek yaparken kullanacağınız soda hem böreğinizin daha çıtır çıtır olmasını sağlayacak hem de böreğinizin lezzetini iki katına kadar çıkaracaktır.

HAMURUN KABARMASINI DA SAĞLAR

Öte yandan hamuru hazırlama aşamasında da soda kullanabilirsiniz. Hamur içerisine dökeceğiniz 1 şişe maden suyu, hamurunuzun daha iyi kabarmasını ve böreğinizle iç malzemelerin daha iyi bütünleşmesini sağlayacaktır.