Asla Bir Tabak bile İçildiğinde yetmeyen nefis Erişteli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Kırmızı mercimek çorbası Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Siz onu birde erişteli deneyin tadına bayılacaksınız.

Asla Bir Tabak bile İçildiğinde yetmeyen nefis Erişteli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Sofralarda vazgeçemediğiniz lezzet çorba tariflerinden erişteli kırmızı mercimek çorbası eşsiz lezzeti ile her zaman sofralarınızda tüketebileceğiniz ve konuklarınıza sunabileceğiniz lezzetli ve doyurucu bir tariftir. Kırmızı mercimek oldukça faydalı ve birçok vitamin değerine sahip çorbalardan biri olarak sofralarda çeşitli şekillerde malzemelerle farklı lezzetler elde edilebilir özelliktedir.

İçerisine erişte katarak farklı bir sunumla çorbayı sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Karbonhidrat tüketmekten çekinenler için az bir erişte ile mercimek çorbanızı eşsiz bir lezzete dönüştürmeniz mümkündür. Mercimek çorbası isteğe göre çeşitli baharatlarla hazırlanarak güzel ve lezzetli bir çorba elde edebilirsiniz.

Erişteli mercimek çorbası hazırlamak için malzemelerinizi öncelikle hazırlayarak kolay bir şekilde çorbayı yapabilirsiniz. Baskın tatlardan hoşlananlar çeşitli baharatlar ile çorbayı daha farklı ve leziz hale getirebilirler.

Alternatif olarak nane bulunmuyorsa kekikle ya da maydanoz dereotu gibi bitkilerle çorbanızı tatlandırabilirsiniz. Çorbanızın içine nohut erişte yerine şehriye kullanabilirsiniz.

4-6 Kişilik Porsiyon İçin Malzemeler

Yarım su bardağı erişte

Yarım su bardağı kırmızı mercimek

4-5 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

1 tutam taze ya da kuru kekik

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tutam dereotu,

Tuz.

Erişteli Kırmızı Mercimek Hazırlanışı

Derin bir tencereye yağı koyup salçayı ekleyerek kavurun. Salça yanmadan üzerine yavaş yavaş karıştırarak mercimek ve 4-5 su bardağı suyu koyarak karıştırın. Tencerenin kapağını tam kapatmadan aralayarak mercimek yumuşayıncaya kadar haşlamaya devam edin. Koyu kıvamlı olduğunda biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Blenderla çorbayı iyice çırparak tencereye tekrar ekleyip daha sonra erişteleri ekleyin. Eriştelerde yumuşadığında çorbaya konserve ya da haşlanmış Nuhut’u ekleyerek çorbayı biraz daha pişirin. Pişen çorbanıza dereotu tuz kekik ya da maydanoz ekleyerek ocaktan çorbanızı alın. Sıcak olarak servis yapacağınız çorbanın yanında limon dilimleri koyabilirsiniz.