Yunusların bilinmeyen özellikleri! İlk kez duyacağınız gerçekler

İnsanlara en yakın olan canlıların başında gelen Yunuslar, aslında pek çok bilinmeze sahip.

Yunusların bilinmeyen özellikleri! İlk kez duyacağınız gerçekler

Aralarında kurdukları iletişimin hangi şifrelere sahip olduğu hala tam anlamıyla çözülebilmiş olmasa da tek kelimeyle harika canlılar.

Daima gülümsüyor gözüken yüz ifadeleri tamamıyla fizyolojik yapılarından kaynaklanıyor. Öyle ki ölmüş bir yunus bile görseniz aynı ifade ile karşılaşırsınız. Bu muhteşem canlıların kendi aralarındaki iletişim çok kuvvetlidir. Gruplar haline gezmekten çok hoşlanırlar.

 Bir yunusu yalnız gördüyseniz mutlaka bir sorun var demektir. Hatta bazı zamanlar erkek yunusların bir araya gelip bazı dişi yunusları taciz bile ettikleri görülür.

Bizlere son derece yakın, sempatik ve yardımsever görünen yunuslar, bir o kadar da sinirli ve asabi mizaca sahiptirler. Zaman zaman köpekbalıklarına bile kafa tutarlar. Şaşıracaksınız ama, Katil balina olarak bilinen tür de bir Yunustur.

Cinsel hayatlarına en düşkün canlıların başında gelen yunuslar, bu uğurda ölümü bile göze alırlar. Bazen yavru yunusları öldürdüklerine rastlanır, çünkü yavruları ölen dişi yunuslar tüm ilgilerini erkek yunuslara verirler.

Çok hızlılardır, saatte 30 km. hıza ulaşabilirler.

Damak tadına düşkün olan Yunuslar, dipteki balıklar dışında karides ve kalamar yerler.

Özellikle şişe burunlu yunusların yağları eskiden lambalarda kullanılırdı, neyse ki şimdilerde bu sebeple avlanmaları neredeyse yok denecek kadar az.

Yunuslar hiç uyumadan tam 5 gün durabilirler ve bu durum, performanslarından hiçbir şekilde kayıp vermeden gerçekleşebilir. Zaten normalde de çok az uyudukları için onlar açısından sorun teşkil etmez.

Bakalım önümüzdeki zamanlarda Yunusların kendi aralarında kullandıkları dilin şifreleri de çözülecek mi ?