Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? Tansiyon düşürücü özelliğe sahip gıdalar

Yüksek tansiyon, çok ciddi bir sağlık sorunudur. Kan basıncında görülen artış anlamına gelen yüksek tansiyonu düşürmek için bazı gıdalar tüketebilirsiniz. İşte tansiyonu hızla düşürebilecek gıdalar...

Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? Tansiyon düşürücü özelliğe sahip gıdalar

Sağlıksız beslenme, genetik sebepler, çevresel faktörler gibi birçok şey yüksek tansiyona yol açabilir. Aralıklı olarak şiddetli baş ağrısı, burun kanaması, görme sorunu, göğüs ağrısı gibi sorunlar yaşıyorsanız yüksek tansiyon hastası olabilirsiniz.

Yüksek tansiyon yaşadığında kişi kendisini çok kötü hissetmeye başlar. Ani yükselmelerde yapabileceğiniz çok şey vardır. Öncelikle yüksek tansiyon ilaçlarını kesinlikle aksatmamanız gerekir. Bunun dışında bir yükselme durumunda hemen oturmalı ve rahatlamaya çalışmalısınız. Derin derin nefes almak tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

TANSİYONU DÜŞÜREN GIDALAR

Tansiyonu düşürmek için hibiskus ya da papatya çayı içebilirsiniz. Kahve ya da siyah çay kesinlikle tüketmemelisiniz. Çünkü içerdiği kafein kan basıncının artmasında büyük rol oynar. Tansiyon düşürücü özelliğe sahip olan diğer gıdalar ise şunlardır:

Bazı söylentilere göre tuz yüksek tansiyona iyi gelir denir. Ancak bu kesinlikle yanlış. Tuz tüketimini azaltmak tansiyonun düşmesine yardımcı olur. Bu yüzden yüksek tansiyon hastasıysanız aldığınız süt ve süt ürünlerindeki tuz oranlarına mutlaka çok dikkat etmelisiniz.

Kaynak: Florence