Yedikçe Vücuttan Ödem Attıran En İyi 9 Yiyecek

Günümüzde birçok insan ödem sorunu yüzünden muzdarip olmaktadır. Dokularda aşırı sıvı biriktiği zaman ödem dediğimiz sorun ortaya çıkabilmektedir.

Yedikçe Vücuttan  Ödem Attıran En İyi 9 Yiyecek

Ödem, genellikle ayak, bacak, eller ve kollarda şişlik ile kendini göstermektedir. Bu şişliklerden kurtulmak için beslenmenize dikkat edip, bazı önemli yiyecekleri tüketebilirsiniz. Peki, en iyi ödem attıran yiyecekler nelerdir ?

1. Maydanoz

Ödem söktürücü yiyecekler arasında bulunan maydanoz, ödem denince akıllara gelen ilk yiyeceklerden biridir. Kahvaltıda yarım kase tüketmeniz size oldukça yarar sağlayacaktır. Ayrıca maydanoz gibi ıspanak, lahana, nane ve roka etkili ödem attıran yiyeceklerdir.

2. Muz

Ödem atmak için birebir olan muz içerisinde potasyum gibi hayati öneme sahip mineralleri bulundurmaktadır. Muz vücuttan ödem attıran bir özelliğe sahip olmasının yanında kalp, kas ve kemik sağlığı için de oldukça önemlidir. Muz vücudumuzun şeker ihtiyacını da karşılamaktadır. Bununla beraber içerisindeki potasyum sayesinde sodyum miktarını azaltarak, idrar atımını arttırır.

3. Yeşil Çay

Dünyadaki çay çeşitliliği arasında en çok bilinenlerden birisi olan yeşil çay, ödem attıran içeceklerden biridir. Ödem attıran özelliğinin yanında vücudunuz için de oldukça sağlık bir içecektir. Yeşil çayı fazla abartmadan günde 1-2 bardak olacak şekilde içebilirsiniz.

4. Yulaf

Yulaf yapısında bulunan birçok yararlı şey sayesinde bağırsak hareketlerini, sindirimi ve dolaşımı hızlandırmaktadır. Bu sayede vücuttan ödem attıran bir rol oynamaktadır. Yulafı yoğurdun içerisine koyarak veya sütle pişirerek tüketebilirsiniz. Ödem atıcı bu değerli yiyeceği günlük beslenme listenize koymanız size oldukça yarar sağlayacaktır.

5. Turp

Turp, içerisinde yüksek oranda folat ve potasyum bulundurmaktadır. Ödem attıran özelliği sayesinde haftada 1-2 kez tüketilmesi oldukça önemlidir. Turp yemek gaz problemi yarattığı için alternatif olarak suyunu içebilir yada haşlayarak yiyebilirsiniz.

6. Kayısı

Kayısı vücuttaki sodyum-potasyum dengesini sağlamakta oldukça önemlidir. Bu özelliği sayesinde vücuttan ödem atmaya oldukça yardım etmektedir. Günde 3-4 tane kayısı tüketmeniz size oldukça fayda sağlayacaktır. Ayrıyetten içerisinde bulundurduğu birçok mineral ve vitamin vücudunuz için oldukça önemlidir.

7. Yoğurt

Yoğurdun içerisinde faydalı bakteri olan probiyotikler bulunmaktadır. Yoğurtta bulunan probiyotikler ödem söktürücü özelliğe sahiptirler. Ayrıyetten probiyotikler, hem bağışıklık sistemini hem bağırsak florasını güçlendirmektedir. Günde 1 kase yağsız yoğurt yemeniz ödem ve birçok hastalık için oldukça önemlidir.

8. Ananas

Ananasın içerisinde yüksek oranda lif bulunmaktadır. Bu sayede tok tutmak, kilo verdirmek ve enerjinizi yerine getirmek gibi bir çok faydalı özelliği bulunmaktadır. Ayrıyetten ananas, vücuttan su atımına yardımcı olmaktadır. Ödemin sizi çok rahatsız ettiği zamanlarda 1 porsiyon ananas yiyerek kendi sağlığınızı korumuş olursunuz. Ödem atmak için etkili bir besin kaynağı olan ananası bu sebeplerden dolayı tercih edebilirsiniz.

9. Yaşam Kaynağı Su !

Belkide saydıklarımız o kadar şey arasında en önemlisi budur. Ödem nasıl atılır diye soruyorsanız, günlük 2-2,5 litre su içmek ödem atmak için oldukça etkilidir. Günlük su dengenizi koruyarak ödemin yanında sindirim, böbrek ve kalp sağlığınızı önemli ölçüde arttırmış olursunuz. Bu sebeplerden dolayı günlük yaşamınızda her an su tüketiminize dikkat edip mutlaka yanınızda su bulundurmalısınız.