Ünlü Oyuncu Neslihan Atagül'ün hastalığı : Geçirgen Bağırsak Sendromu Nedir?

Son zamanlarda Neslihan Atagül'unde geçirdiği bu hastalık hakkında bazı bilgiler vereceğiz.. Geçirgen Bağırsak Sendromu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Ünlü Oyuncu Neslihan Atagül'ün hastalığı : Geçirgen Bağırsak Sendromu Nedir?

Sevilen Oyuncu Neslihan Atagül Geçirgen Bağırsak Sendromu hastalığı nedeniyle tedavi görüyor. Onunla duyulan bu hastalığı şimdilerde herkes merak ediyor. Peki nedir bu hastalık?

   Geçirgen bağırsak sendromu bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Bu hastalığa aynı zamanda sızdıran bağırsak da denilir. Nadir görülen bu hastalık sinsi bir şekilde ilerleyerek tüm vücudu etkisi altına almaya başlar. Her hastalık tipinden görüldüğü gibi geçirgen bağırsak sendromu durumunda da erken tanı çok önemlidir. Erken tanı ile hızlı bir iyileşme sağlanabilir. Ancak belirtileri kimi zaman başka sorunlar ile de karıştırıldığı için teşhis koymak zordur. Hayat kalitesini düşüren bu hastalık ilerlediğinde ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirir.

   Bu hastalığın alkol, sigara, çok fazla ilaç kullanımı gibi durumlarda ortaya çıktığı yönünde bazı çalışmalar bulunur. Bunların yanı sıra farklı bazı etkenlerin etkilemesi ile bağırsak florası zarar görmekte ve bağırsakları koruyan bariyere zarar vermeye başlar. Bağırsakları koruyan bariyerlerin hasar görmesi sonucunda kana karışan besinlerde ani artış ortaya çıkar. Bu durumda kana karışmaması gereken zararlı bazı maddeler de kana karışarak vücudu güçsüz, halsiz bırakmaya başlar. Bu durum ne kadar geç anlaşılırsa vücut o kadar çok etkilenir ve iyileşme zorlaşır. Toksin maddelerin kana karışması durumuna geçirgen bağırsak sendromu adı verilir.

Geçirgen Bağırsak Sendromunun Belirtileri

• Kabızlık ve bunun sonucu olarak karın bölgesindeki ani şişlik meydana gelir.

• Kana karışan zararlı maddeler tiroidler olumsuz etkilemektedir.

• Daha önce besin alerjisi olmamasına karşın aniden bazı besinlere karşı alerji ortaya çıkar.

• İshalle beraber vücut hızla su kaybeder.

• En önemli bağışıklık sistemi parçası olan bağırsaklardaki bu sorun bağışıklığın alt üst olmasına neden olur.

• Hızla kilo verme durumu görülür.

• Tüm vücudu etkileyen kramlar ve ağrılar ortaya çıkar.

Bu ve benzeri belirtiler var ise vakit kaybetmeden en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurarak gerekli tetkik ve muayeneyi olmalısınız. Hayat kalitesini oldukça düşüren geçirgen bağırsak sendromu hastalığı aynı zamanda ciddi bir sağlık sorunudur.

Neslihan Atagül ve bu hastalık nedeniyle tedavi gören tüm hastalara acil şifalar dileriz

Haber Favori