Tüketilince mutluluk veren depresyonu önleyen Mutluluk veren yiyecekler

Tüketilince mutluluk veren yiyecekler. Beslenme uzmanları da onay verdi

Tüketilince mutluluk veren depresyonu önleyen Mutluluk veren yiyecekler

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’nin günlük yemek için ayırdığı sürenin ortalaması 1 saat 58 dakika imiş. Peki bu bilginin yanı sıra bazı yiyeceklerin mutluluk verdiğini biliyor muydunuz? Ya da beyinle doğrudan bağlantısı olduğunu? Bilmiyorsanız bu yazıda tükettiklerimizin sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda vücudumuza psikolojik olarak etki bıraktıklarını da söylemeliyim.

Mutluluk veren yiyeceklerin öncelikle sağlıklı olduklarını da bilmenizi isterim tabi dozunda tükettiğimiz sürece. Bu yiyeceklerin vücutta seratonin salgılayarak bize yardımcı olduğunu söylemek isterim. Aslında öyle Güney Amerika bölgesinde yetişen, ismini ilk defa duyacağınız yiyeceklerden bahsetmeyeceğim. Sizi daha fazla meraklandırmadan gelin listeye bir göz atalım:

İçinde potasyum ve folat bulunan maymunların en sevdiği meyve muz, seratonin salgılayan besinler arasında listemizin bayrak sallayanı. Ne kadar sağlıklı olduğunu yazmaya kalksam sayfalar yetmez. Ayrıca spor yapanlar için de bire bir. Maymunların muz sevdasını şimdi daha iyi anladık öyle değil mi?

Mutluluk veren yiyeceklerden bir diğerinin de çikolata olduğu belirtiliyor. Ayrıca çilek yiyenlerin de mutlu olduğu belirtilirken günlük tüketilen bir avuç kabak çekirdeğinin ise depresyona iyi geldiği belirtiliyor.