Tiktok akımı hastanelik etti

tiktok akımlarına bir yenisi daha eklendi. bu akım çocuğu hastanelik etti.

Tiktok akımı hastanelik etti

Son dönemde gençler arasında popülerliği artan sosyal medya mecrası kısa videoları, müzikleri, efektleri ve “Challenge” leri ile gençlerin hatta yaş almış insanların bile vazgeçilmezi haline geldi. Ancak bir takım akımların popülerleşmesiyle kullanıcılar popüler olmak için sağlıklarını tehlikeye atabiliyorlar. Son zamanların en popüler akımlarından iki manyetik topu dilin ön ve arkasına yerleştirerek piercing görünümü verme akımı İngiltere’de 65 çocuğu hastanelik etti. İ

ngiltere’de ulusal sağlık servisi (NHS) tarafından yapılan uyarıda bu manyetik topların yutulması sonucu bağırsaklarda doku ölümüne, iç kanamaya varana kadar bir çok tahribata neden olması söz konusu.

Ayrıca bir değil iki manyetik cismin ya da manyetik bir cisimle birlikte metal bir cismin yutulmasının mide ve bağırsaklarda birleşme tehlikesiyle daha büyük hasar oluşturabileceğini söyleyen NHS, söz konusu manyetik topların yasaklanması çağrısında bulunuldu. Oyuncak , stres atma kategorisinde satılan bu mıknatıslar ebeveyn kontrolü dışında kullanımda çocuklarda ağır sağlık sorunlarına sebep olabilir.