Ticaret Bakanlığı müfettiş yardımcısı alım sınavı ne zaman? Başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

Resmi Gazete'de yer alana göre, Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı 60 müfettiş yardımcısı alımı yapacak. Alınacak olan kişiler için iki aşamalı sınav söz konusu olacak. İşte Ticaret Bakanlığı müfettiş yardımcısı sınavının tarifi, başvuru şartları ve tüm merak edilen ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı müfettiş yardımcısı alım sınavı ne zaman? Başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir?

KPSS puanı hazır bulunan herkes devlet kadrolarında açılan ilanları dört gözle bekliyor. Resmi Gazete'de belirtilene göre, Ticaret Bakanlığı 60 müfettiş yardımcısı alacak. Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nda istihdam edilecek olan müfettiş yardımcıları için iki aşamalı sınav gerçekleştirilecek.

Genel idare hizmetleri sınıfında 8 ve 9 dereceli "ticaret müfettiş yardımcısı" kadrosuna Gümrük Grup Başkanlığı'na üst sınır 30, Dış Ticaret Grup Başkanlığı için de üst sınır 15 ve İç Ticaret Grup Başkanlığı için de üst sınır 15 olmak üzere alım gerçekleştirilecek.

MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI SINAV BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?
Adaylar sınava girmek için 4-13 Ekim tarihleri arasında Kariyer Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bunun için de "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresine tıklamaları yeterli olacak.

MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI SINAV BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Sınava başvuracak adaylar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan şartları taşımalıdır.
En az 4 yıllık yükseköğretim veren bir okuldan mezun olmalı ve iktisat, hukuk, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakültesi çıkışlı olmalıdır.
2020 ve 2021 yıllarında yapılan KPSS A Grubu KPSS P48 puan türünden 80 ve üstü almış olmalıdır. Giriş Sınavlarının yazılı aşamasının yapıldığı tarihlerde 35 yaşı doldurmamış olmak gerekir.

-Gümrük Grup Başkanlığı sınavı için en yüksek puanlı 600 kişi,
-Dış Ticaret Grup Başkanlığı için en yüksek puanlı 300 kişi
-İç Ticaret Grup Başkanlığı için en yüksek puanlı 300 kişi sınava kabul edilir.
Sağlık durumunun, Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması gerekir.

MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI SINAVI NE ZAMAN?
İki aşamadan oluşacak olan sınavın ilki yazılı aşama olacak. Gümrük Grup Başkanlığı'na başvuracak adaylar 6-7 Kasım, Dış Ticaret Grup Başkanlığı için 13-14 Kasım, İç Ticaret Grup Başkanlığı için 20-21 Kasım günlerinde sabah ve öğleden sonraki oturumlar Ankara Atatürk Lisesi'nde yapılacak.

Kaynak: Kariyer Kapısı