Su içerken yapılan çok zararlı 6 hata! Bu hatalar yüzünden ölebilirsiniz

Su içmek çok basit bir eylem gibi gelebilir. Ancak günlük hayatta yapılan hatalar nedeniyle vücudunuza büyük zararlar veriyor olabilirsiniz. Su içerken yaygın olarak yapılan 6 hatayı muhtemelen siz de yapıyorsunuz. Şimdi öğreneceğiniz bu hatalardan uzak durarak, sağlıklı bir vücuda selam çakabilirsiniz.

Su içerken yapılan çok zararlı 6 hata! Bu hatalar yüzünden ölebilirsiniz

Vücudun en temel ihtiyacı olan su, doğru bir şekilde içilmediğinde yarardan çok zarar getirebilir. Günlük hayatta sık sık yapılan hataları farkında olmadan tekrarlıyor olabilirsiniz. Özellikle su konusunda pek bir hata yapılmadığı düşünülse de aslında yaygın olarak herkes aynı hataları sürekli olarak devam ettiriyor.

Su içmek, vücut için temel gereksinimdir. Bu sebeple suyu doğru tüketmek de sağlık açısından büyük öneme sahiptir. Siz de bu hatalardan birisini yapıyorsanız en kötü ihtimalle ölebilirsiniz bile. İşte suyu yanlış içtiğinizi gösteren 6 davranış:

1-Kana kana su içmek

Hızlı su içmek idrar üretimine sebep olur. Bu da gereken enerji verecek kadar vakti olmamasıdır. Salya miktarını azaltır. Mide özsuyunu uyarır. Çok fazla susadıysanız gün içinde tek seferde 60-90 ml suyu yavaşça tüketmek iş görecektir. Aşırı su tüketimi nedeniyle hipotermiden ölebilirsiniz.

2-Büyük bir yemeğin ardından derhal su içmek

Bu vücudunuz için çok kötüdür. Yemekten sonra sindirim işlemi başladığınızda mide özsuyu gıdaları parçalamaya çalışır. Bu süreçte çok fazla su içerseniz mide öz suyunuz azalır ve insülin yükselir. Yemeğe başlamadan önce fazla su içmek de aynı etkiyi yapar. Suyu yemekle birlikte azar azar tüketin. Yemek yedikten sonra 2 saat bekleyin. Böylece yemeklerin sindirimi başlamış olacaktır. Yemekten 40 dakika önce içilen su en idealidir.

3-Buz gibi soğuk su içmek

Soğuk suyun damarları küçültüp sindirim sürecine zarar verir. Yağ soğukta katılaşır kiloya da yanıt verir. Ek olarak soğuk su içmek farenjit, nabız düşüklüğüne neden olur. Bunun sebebi vagus sinirini uyarmasıdır. Bu sorunlarla karşılaşmamak için oda sıcaklığındaki suları tercih edin.

4-Yürürken su içmek

Ayakta ya da yürürken su içiyorsanız bunu daha hızlı yapıyorsunuzdur. Ayakta su içmek kas ve sinir siteminin daha az rahat olmasından dolayı kötü bir alışkanlıktır. Kas ve sinirler ihtiyacı olan suyu alamadığı için ağrı ve yanma sorunu oluşur.

5-Sabah rutinin sonunda su içmek

Sabah uyandığınızda ağzınız salya doludur. Sabah ilk iş su içmelisiniz. Salyayı mideye indirirseniz mideniz rahat eder. Ancak genellikle su içmek sabah rutinin en sonuna bırakılır. Bu da çok büyük bir hatadır.

6-Uyumadan önce su içmeyi ihmal etmek

Gece uyumadan önce su içmezseniz kalp krizi riskinizi artırırsınız. Su ve diğer sıvılar ölümcül hastalıkları önlüyor. Gün boyunca içilen bardak suyun kalp krizi riskini azalttığı belirlendi.

Kaynak: Olumlu Bak