Stresi Azaltmak İçin İpuçları

Stresle mücadeleye yardımcı olacak bazı önerileri tanımlamadan önce, bunu önlemek için bir dizi stratejinin de geliştirilebileceğini bilmek önemlidir:

Stresi Azaltmak İçin İpuçları

Stresli durumları belirleyin ve bunlardan kaçının.

Kendi sınırlamalarınızın farkında olun ve yerine getirebileceğinizden emin olmadığınız sorumlulukları üstlenmeyin.

Sizi bekleyen yükümlülükler ve zorluklarla yüzleşirken bir öncelikler kriteri belirleyin.

İş veya ev değiştirmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapmaya karar verirseniz, bunlar ayrıntılı olarak ve çok önceden planlanmalıdır.

Hayata karşı olumlu bir tutum sergileyin.

Başkalarıyla akıcı bir iletişim geliştirin ve fikirleri, endişeleri, dilekleri, projeleri vb. Paylaşın.

Dinlenmek için gerekli zamanı uyuyun. Ne fazla ne de az (günde altı ila sekiz saat arasında.

Düzenli egzersiz yapın.

Dengeli bir diyet uygulayın.

Stresle Savaş

Stresle başa çıkma söz konusu olduğunda, verilebilecek en önemli tavsiye, rahatlamayı nasıl bırakacağınızı, bu stresli durumun nedenlerini nasıl yansıtacağınızı ve stresin etkisini azaltmak için kararlar almak veya tavırları değiştirmek için sakinleşmektir.

Kısacası, stres durumunu üreten faaliyet veya durumdan birkaç dakika uzaklaşmak için bir tür balon yaratmayı öğrenmekle ilgilidir. Ve bunu yapmanın birçok yolu var:

Hayatın sunduğu güzel şeylerin ve anların tadını çıkarın: arkadaşlarla dışarı çıkmak, yürüyüşe çıkmak, hafta sonu gezisi, sinemaya veya tiyatroya gitmek ... Stresli durumlardan uzaklaşmanızı sağlayacak birçok aktivite vardır ve, bu nedenle ondan uzak durun.

Fiziksel egzersiz yapın: Fiziksel aktivite, stresle üretilen adrenalin, norepinefrin ve kortizoldeki artışın ürettiği enerjiyi yakmaya ve gerginliği gidermeye yardımcı olur. Sonunda endişeleri ortadan kaldıracak bir rahatlama hali elde edilecektir.

Heyecan verici içeceklerden kaçının: Sinir gerginliğini ve dolayısıyla stresi artırır.

Sağlıklı beslenin: Hafif ve sağlıklı yemekler stresi azaltmaya yardımcı olur. Yavaş yemeli, yavaş çiğnemeli ve bol, sindirimi zor ve baharatlı gıdalardan kaçınmalısınız.

Sıcak banyo: Gevşemenizi sağlar ve kas gerginliğini gidermenize yardımcı olur.

Kendinizi izole etmekten kaçının: yalnız olduğunuzda, strese neden olan ve yalnızca onu artıran durumun ayrıntılarını analiz etmeye devam etme eğilimindesiniz.

Rutinleri değiştirin: Stresli zamanlarda, günlük rutinleri değiştirmek ve ortak dedikleri gibi, bağlantının kesilmesine yardımcı olmak en iyisidir.

Temsilci: Bu, özellikle işyerinde stresli durumlar meydana geldiğinde önemlidir. Bir takımda çalışmayı öğrenmeli ve diğer meslektaşlarınıza devretmelisiniz. Kesinlikle her şeyi kontrol edemezsiniz veya tüm iş yükünü üstlenemezsiniz. İyi bir organizasyon da gereklidir.

Gülmek: Kahkaha mükemmel bir stres terapisidir.

Öncelikler belirleyin: "Zehirli" olarak tanımlandıkları için, sizi strese sokan şeyleri önceliklendirmeyi, onları son sıraya indirmeyi öğrenmelisiniz.

Yeterince dinlenin: Bir kişi stresli bir durumla karşı karşıya kaldığında uyku her zaman canlandırıcıdır, bu nedenle yeterli uyku hijyenini sürdürmek, uyumadan bir saat önce akşam yemeği yemek, odadaki uygun karanlık koşulları ve sıcaklığı korumak gerekir. Yatak odası ve yatakta okumak veya televizyon izlemek gibi başka bir aktivite yapmamak.

Stresle başa çıkmaya ve stresi azaltmaya yardımcı olan tutumları, etkinlikleri veya önlemleri listelemeye devam edebilirsiniz. Sayısız olabilirler. Her halükarda en önemli şey, stresin kendi hayatınızın tonunu belirlemesine izin vermemektir.