Soda ile maden suyunun arasındaki farklar nelerdir? Ve hangisi dağa sağlıklıdır?

Bu mabede soda ile maden suyunun arasında far olup olmadığını öğrenirsiniz! Ve hangisinin daha sağlıklı içecekler olduğunu da öğreneceksiniz!

Soda ile maden suyunun arasındaki farklar nelerdir? Ve hangisi dağa sağlıklıdır?

Soda ile maden suyunun arasındaki farklar nelerdir?

Soda'nın faydaları nelerdir?

Maden suyunun faydaları nelerdir?

Hangisi daha faydalı?

Birçoğumuzun sıklıkla içtiği fakat ne içiyorsun diye sorduklarında verdiğiniz cevaplar bazen soda içiyorum veya bazen de maden suyu içiyorum gibi cevaplar vermişsiniz. Ama iki içeceğinde farklı içecekler olduğunu bir sürü insan hâlâ bilmemektedir. Soda ile maden suyu arasındaki farklar nelerdir?

Maden suyunun minerali çok zengindir. İçerisinde mineral sıvılardan bulunan elementlerden oluşmaktadır. Soda ise içtiğiniz herhangi bir suyun içine bikarbonat ilave ettiğiniz zaman elde edebileceğiniz bir içecektir.

Sodanın faydaları nelerdir? Mineral kaynağı olan kalsiyum açısından zengin olduğu için kemikler için çok önemli bir içecektir kötü Kolesterolü düşürme de faydalı bir içecektir. Kalp damar sağlığınızı korumanızı da yardımcı olmaktadır. Sodanın sindirimi kolaylaştırma özelliği sayesinde şişkinlik ve kabızlık gibi sorunlarınızda yardımcı bir içecektir. Soda yağ yakımını da desteklediğinden dolayı kilo vermenize de yardımcı olmaktadır.

Maden suyunun faydaları nelerdir maden suyu içindeki yüksek mineraller sayesinde büyüme çağındaki çocuklar ve hamile olan kadınların içmelerin de faydalı olan bir içecektir. Kan basıncını dengeleyip korunmasına katkı sağlamaktadır. Maden suyunun kötü kolesterolü düşürmede de büyük etkisi bulunmaktadır. Maden suyunun bir önemli özelliği de kemik ve diş etlerini destekleme özelliğinin olmasıdır. Diğer asitli içeceklerle kıyaslandıklarında daha faydalı içecekler olarak bilinsede, sodanın içerisinde bulunan doğal olmayan tatlandırıcılar aromalar ve aşırı bikarbonat miktarı yüzünden zararlı görülebilmektedir. Bu açıdan bakıldığında Maden suyunun daha faydalı olduğunun bilinmesinde fayda vardır!