Savaşçı'nın "Görkem İlbeyli"si Ekin Mert Daymaz üniversite öğrencileri için ayağa kalktı!

Savaşçı dizisinde Astsubay Çavuş Görkem İlbeyli karakterine hayat veren ünlü oyuncu Ekin Mert Daymaz, üniversite öğrencilerinin yaşadığı çaresizliğe göz yummadı ve yetkililere seslendi.

Savaşçı'nın "Görkem İlbeyli"si Ekin Mert Daymaz üniversite öğrencileri için ayağa kalktı!

Savaşçı'nın kadrosuna sonradan dahil olarak diziye yeni bir soluk kazandıran ünlü oyuncu Ekin Mert Daymaz, "Görkem İlbeyli" karakterine hayat vererek Fox ekranlarında izleyici ile buluştu. 

Daha önce de bir çok yapımda rol alan ve yakışıklılığıyla dikkatleri üzerine toplayan Daymaz, bu kez de üniversite öğrencileri için ayağa kalktı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Daymaz, üniversite öğrencilerinin ev tutarken yaşadığı zorluğa isyan etti. 

YETKİLİLER KİRA FİYATLARININ ARTTIĞININ FARKINDA MI?

Twitter ve Instagram hesabından paylaşım yapan Daymaz, "Karantina başladığında farklı şehirlerde üniversite okumaya giden öğrenciler uzaktan eğitim kararı alındığı için evlerini kapatıp gittiler. Şimdi yine yüz yüze eğitim başlıyor ve bu öğrenciler üniversite okuduğu şehirlere dönüp yine ev tutup okul hayatına devam edecekler. Peki yetkililer kira fiyatlarının neredeyse 2 katı arttığının farkında mı? Bu öğrencilere yazık değil mi? Ne yapacaklar kampüsün bahçesinde çadırda mı kalacaklar? Acilen bunun için bir şey yapılmalı" ifadelerini kullandı.

ss.png

Üniversitelerin açılacağı belli olduktan sonra ev sahipleri fiyatları bir anda ikiye katladı. Hatta genellikle 1 depozito istenirken artık 2 depozito istenmeye başladı. Kimi öğrencilerden ankastre yaptırmasını isteyen ev sahipleri bile türedi. Ünlü oyuncu Daymaz'ın bu isyanı da öğrenciler tarafından takdir gördü.