Sakız çiğnemek zayıflatır mı? Sakız çiğnemenin faydaları

Prof. Dr. Murat Aksoy, sakız çiğnemenin faydalı olup olmadığını açıkladı. Dünya çapında yapılan bazı araştırmaları da açıklayan Aksoy, sakız çiğnemenin birçok faydası olduğunu ve kalori yakma da etkili olduğunu belirtti.

Sakız çiğnemek zayıflatır mı? Sakız çiğnemenin faydaları

Günlük hayatta sakız herkes tarafından bolca tüketilen ürünler arasında geliyor. Özellikle bozuk para üstü yoksa birkaç sakız ile iş hallediliveriyor. Türkiye'de bu kadar yaygın olan sakızın hiç yararlarını düşündünüz mü? Dünya çapında yapılan birçok araştırma bulunuyor. Bu araştırmaların gösterdiği önemli maddelere bakıldığında, sakızın faydalarının olduğu görülüyor.

Prof. Dr. Murat Aksoy da YouTube kanalından yayınladığı bir videoda sakızın faydalarına değindi. Aksoy'un belirttiğine göre sakızlar hafızayı güçlendiriyor ve ağız sağlığına da büyük etki ediyor.

SAKIZIN KİLO VERME SÜRECİNE ETKİSİ VAR

Aksoy konuyla ilgili olarak, "Araştırmalara göre sakız çiğnemek hafızayı güçlendiriyor, özellikle şekersiz sakız hem diş hem ağız sağlığı için oldukça iyi. Kilo verme konusuna da birtakım çalışmalar var. Sakız çiğnemek kilo verme sürecini kolaylaştırıyor" ifadelerini kullandı.

SAKIZ ÇİĞNEMEK KALORİ KONTROLÜNE FAYDALI

Aksoy, "Japonya'daki bir deneye göre, yürüyüş sırasında sakız çiğnerseniz kalp hızınız daha yüksek olur. Kalori yakımına yardımcı olur. Öğle üzeri ve akşama doğru 1 saat aralarla 15 dakika boyunca bir sonraki öğünde 36 kalori daha az aldığı tespit edilmiş. Kalori kontrolünde sakız çiğnemek faydalı olabilir gibi görünüyor" açıklamasında bulundu.

Tabi faydası olan sakızlar şekerli olmayanlar. Örneğin çilekli, kolalı ya da başka meyve aromalı sakızlar çok fazla miktarda şeker içerdiği için rahatsızlık yaratabilir ve kilo alımına sebebiyet verebilir.