Pencereniz hava sızdırıyorsa ne yapılmalı? Pencerelerde yaz kış ayarı nasıl yapılır?

Kış aylarının gelmesine ramak kala vatandaşlar evlerini daha da sıcak tutmak için arayışlara girmeye başladı. Pencerelerinden hava alan evler için çoğu insanın bilmediği bazı çözümler tabi ki var. Pencerelerde iki mevsimlik ayarlar bulunur. Bu ayarları mevsime göre yaptığınızda, kış aylarında pencerelerin sızdırmadığına şahit olacaksınız. İşte detaylar...

Pencereniz hava sızdırıyorsa ne yapılmalı? Pencerelerde yaz kış ayarı nasıl yapılır?

PVC pencereler hakkında pek bilinmeyen özelliklerden biri de yaz ve kış ayarlarının yapılmasıdır. Bu tarz pencereler yaz ve kışa göre iki farklı kullanım fonksiyonu içerir. Soğuk havalarda pencerelerden hava sızdığını görüyorsanız, bu yöntemle birlikte hava kaçırma sorununu da tarihe gömebilirsiniz.

sistem-nasrettin-hoca-turbesi-gibi-2021-11-09t180801-166.jpg

PENCERE YAZ KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?

Pencerelerinizin conta ayarı için bir usta şart değildir. Kış aylarında contaların daha sıkı olması gerekir ki conta ile pencere arasında bir boşluk kalmasın. Yaz aylarında da contalar serbest bırakılır ve çok az da olsa hava sirkülasyonu sağlanır. PVC lastiklerinin sıkılıklarını ayarlamak ise çok kolay. Pencereyi açtığınız zaman bir göreceğiniz yuvarlaklar contaları sıkmak için kullanılır. Bunları 90 derece döndürdüğünüzde kış ayarını yapabilirsiniz. Silindirin üzerinde bir çentik bulunur. Bu çentik sağa dönükse yaz ayları için kullanıma uygun olduğu anlamına gelir. Eğer soldaysa kış ayarına uygundur. Ortada ise standart ayar geçerli olur ve bu ayarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

sistem-nasrettin-hoca-turbesi-gibi-2021-11-09t180726-888.jpg

PENCERENİZİN AYARINI ANLAMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Pencere ile pervazın birleştiği noktada bir kağıt koyun ve pencereyi kapatın. Ardından kağıdı çekmeyi deneyin. Eğer kağıdı kolaylıkla alıyorsanız muhtemelen pencereniz yaz modundadır. Eğer zorlanıyorsanız da kış modunda demektir.