Osmanlıca Nasıl Öğrenilir? Osmanlıca Öğrenmenin En kolay yolu

Osmanlı İmparatorluğu döneminden sonra Osmanlıca terk edildi. Peki Osmanlıca öğrenmek için ne yapmak gerek?

Osmanlıca Nasıl Öğrenilir? Osmanlıca Öğrenmenin En kolay yolu

Osmanlıca öğrenilmesi zor gibi görünen fakat Türkler için öğrenmesi en kolay bir eski yazı tarzıdır. Arap harfleriyle yazılan bir Türkçe düşünün hiçbir farkı yoktur. Osmanlıcayı zorlaştıran eski metinlerdeki Arapça ve Farsça kelimeler ve tamlamalardır. Osmanlıca yazılmış Türkçe metinler Alfabesi ezberlendikten sonra okuması çok kolay olan bir eski yazıdır. 

Osmanlıca alfabesi Türk alfabesinin Arap harflerine karşılık gelen şeklidir. Arap harfleri ezberlendiğinde Osmanlıca kelimeler çok rahat bir biçimde Türkçe olarak okunabilirler.

Osmanlıcanın sağdan sola yazılan bir yazı sistemi olmasının sebebi Arap harfleri ile yazılmasından kaynaklanan bir durumdur.

Osmanlıca harfleri yazılırken kelimenin başında , ortasında ve sonunda aldığı ufak tefek şekil değişikleri vardır. Alfabe ezberlenirken mutlaka bunlarda iyi öğrenilmelidir ki metinlerdeki kelimeler okunurken zorluk yaşanmasın Arap alfabesini bilen bir Türk zorlanmadan Osmanlıca metinleri çok kolay ve rahatlıkla okuyabilir. Bu nedenledir ki kuran bilen her Türk Osmanlıca'yı çok kolay öğrenirler.