Öksürüğe iyi gelen çaylar nelerdir? Öksürüğe iyi gelecek 5 çay!

Kış aylarının gelişiyle birlikte sıcaklıklar da azalmaya başladı ve hastalık oranları arttı. Soğuk nedeniyle öksürük sorunu baş gösterirken, öksürüğe iyi gelen içecekler de merak ediliyor. Öksürüğe iyi gelen içecekler nelerdir? İşte yanıtı...

Öksürüğe iyi gelen çaylar nelerdir? Öksürüğe iyi gelecek 5 çay!

Kış aylarına günler kala, sıcaklıklardaki azalma da baş göstermeye başladı. Yaz aylarına göre kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonları artıyor. Üşüdükçe öksürük gibi semptomlar oluşuyor. Yaşam kalitesini düşüren öksürük, doğru yöntemler uygulandığında hafifletilebilir.

sistem-nasrettin-hoca-turbesi-gibi-2021-11-19t171748-941.jpg

Sıcak içecek tüketmek, öksürüğe iyi gelirken, boğazın da rahatlamasını sağlıyor. Peki öksürüğe iyi gelecek çayları biliyor musunuz? İşte öksürüğe çok iyi gelen çaylar!

-Ihlamur
Ihlamur çayı, boğazdaki tahrişi önlemeyi sağlarken, iltihap giderici özelliğe sahip olduğundan dolayı ilk akla gelen alternatifler arasındadır. Günde 2 bardak ıhlamur tüketmek, öksürüğü azaltır.

sistem-nasrettin-hoca-turbesi-gibi-2021-11-19t171804-503.jpg

-Nane çayı
Öksürüğe karşı en etkili çaylardan biri olan nane çayı, içine bir dilim limon eklenerek tüketilir. Soğuk algınlığına karşı iyi gelen nane çayı, öksürüğü de azaltmaya yardımcı olur.

sistem-nasrettin-hoca-turbesi-gibi-2021-11-19t171933-062.jpg

-Zencefil Çayı
Bir parça taze zencefille yapılan bu çay, öksürüğü gidermeye bire birdir. Günde 2-3 bardak tükettiğinizde öksürük şikayetlerinizde azalma göreceksiniz. İçine bir çimdik tarçın eklediğinizde daha da etkili olur ve rahatlatır.

-Adaçayı
Adaçayı tüketmek boğazı yumuşatır ve öksürüğe iyi gelir. Kimi zaman adaçayını içmek yerine gargara olarak da kullanmak işe yarar. İster tüketebilir isterseniz de ada çayını yapıp ılıtıp gargara yapabilirsiniz. İltihap giderici etkisi olduğu için öksürüğe karşı da etkilidir. Ancak adaçayını günde 1-2 bardaktan fazla tüketmeniz önerilmez.

sistem-nasrettin-hoca-turbesi-gibi-2021-11-19t171912-784.jpg

-Yeşil Çay
Türkiye'de pek sevilmeyen ama aslında güzel yapıldığında gayet lezzetli bir tada sahip olan yeşil çay, sağlığa yararlı olduğu gibi öksürüğe de çok iyi gelir. Boğaz enfeksiyonu yaşadığınızda günde 2-3 bardak yeşil çay tüketebilirsiniz. Hem metabolizma hızlandırıcı etkiye sahiptir hem de antioksidan açısından zengindir.