Küçük Gözleri Daha Büyük Gösteren Makyaj Hileleri! Üstelik Gün Boyu Sürüyor Ve...

Gözleri olduğundan daha büyük göstermek isteyenler bazı makyaj hilelerini uygulayabilir. Bu makalemizde gözleri büyük gösteren makyaj hileleri hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

Küçük Gözleri Daha Büyük Gösteren Makyaj Hileleri! Üstelik Gün Boyu Sürüyor Ve...

Gözleri büyük gösteren makyaj hileleri için birkaç illüzyon bilmek yeterlidir. Eyeliner çizgisi, far uygulama alanı, göz altı morlukları kapatma tekniği, göz kalemi ve kaş boyama gözleri olduğundan daha büyük ya da küçük gösterebilir.

Gözleri Büyük Gösteren Makyaj Hileleri

Kaş boyama

Kaşlar, yüz ve gözleri büyük oranda etkiler. Göz kenarı ve kaş bitişi eşit hizada olduğundan kaşları yana doğru doldurmak gözleri büyük gösterir. Kaş pudrası veya kaş kalemi ile kaşlar yana doğru daha yoğun doldurulur ve sabitlenir.

Göz altı torbası ve morluklarını kapatma

Göz altı torbası için buz kompleksi veya bitki çayı poşetlerinden yardım alınabilir. Gözleri büyük gösteren makyaj sabote edilmemesi için onlardan kurtulmak gerekiyor. Göz altı morluklarına karşı doğru tonda kapatıcıyı seçmek gerekir. Yanak renginde bir göz altı kapatıcısı rengi eşitler.

Far uygulama tekniği

Makyaj hileleri için etkili faktörlerden biri de far rengini belirleme ve uygulamadır. Farı uygulamadan önce göz kapağındaki renk eşitsizliği giderilmelidir. Ardından göz kapağının katlanma yerinde kahve tonlarında far sürülerek, karıştırma fırçası ile karıştırılır. İyi bir karıştırma işlemi gölge oluşturacağından gözleri yukarı doğru çeker. Açık renk göz farı gözleri daha büyük gösterir. Katlanma yerine verilen gölgeden sonra göz kapağının tam ortasına açık ve ışıltılı far sürülürse gözler oldukça iri görülür.

Göz içi kalemi

Siyah ve kahverengi göz kalemleri gözleri küçük gösterir. Bunun yerine gözleri iri gösteren nude veya beyaz kalemler tercih edilmelidir. Bu tonlar aynı zamanda göz kızarıklığı ve yorgunluğunu kamufle eder. Göz içinden göz pınarına doğru çekilen nude göz kalemi gözleri öne çıkarır.

Göz pınarı

Gözleri büyük gösteren makyaj için göz pınarına ışıltılı bir far sürülür. Farın hafif yansıması ve gümüş ışıltısı ile gözlerin iç köşelerine ufak dokunuşlar yapılır.

Eyeliner

Göz yapısına uygun eyeliner uygulanmalıdır. Göz kapağının tamamına çekilen eyeliner gözü küçük gösterir. Gözleri büyük gösteren makyaj hileleri için doğru yöntem göz kapağının ortasından başlayıp, dışa doğru eyeliner çekilmesi gerekir. Bu sayede göz kapağı düşüklüğü sorunu giderilir ve gözler daha iri görünür.