Kıvamına göre yumurta pişirme süreleri! Artık istediğiniz kıvamda yiyeceksiniz

Yumurta, pişmesine bağlı olarak kıvam alır. Az pişirildiğinde çok çiğ, çok pişirildiğinde de çok kuru olduğu için pek tercih edilmez. Herkesin farklı bir kıvamda sevdiği yumurtaların ideal pişirme sürelerini veriyoruz. Bundan sonra kimse yumurtanın kıvamını kaçırmayacak!

Kıvamına göre yumurta pişirme süreleri! Artık istediğiniz kıvamda yiyeceksiniz

Sabah kahvaltısının sevilen lezzetlerinden biri olan yumurta, pişirme sürelerine göre farklı kıvamlar alıyor. Kimisi daha sulu severken, kimisi de çok pişmiş ve kuru yumurta yemeyi tercih ediyor. Kahvaltı için bu kadar önemli olan bir ürünün pişirme süresini bilmek ister miydiniz? Sevdiklerinize yumurta yaparken onların istediği kıvamlarda yumurta yapabilirsiniz.

LEZZETLİ YUMURTA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Her kıvamın ayrı bir pişirme dakikası bulunuyor. Bu dakikaları göz önüne aldığınızda istediğiniz kıvamda yumurta yemek artık şans eseri olmaktan çıkıp gerçek olacak. Lezzetli bir yumurta yapabilmek için başlangıç şartı, yumurtaların taptaze olmasıdır. Ardından oda sıcaklığında gelmiş bir yumurta yapmanız gerekir. Bu yüzden yumurta yapmadan 2-3 dakika önce buzdolabından çıkarın. Son olarak en büyük püf nokta, su kaynadıktan sonra yumurtaları ekleyin ve süreyi ona göre sayın.

İŞTE YUMURTA KIVAMLARINA GÖRE PİŞİRME SÜRELERİ

Yumurtanızı sıvı kıvamda seviyorsanız 3 dakika pişirmelisiniz. Ama hafif kıvam almaya başlamış ve sulu kısmı da fazla olsun derseniz o zaman 5 dakika kaynatmanız yeterli.

a.jpg

5 dakika kaynattığınızda kıvamı çok ve ıslaklığı az bir yumurta elde edersiniz. 7 dakika kaynatırsanız bu kıvam biraz daha artar ama hala ıslaklık vardır.

2a.jpg

10 dakika kaynattığınızda artık yumurta iyice kıvam alır ve ıslak dokusu yok olmaya başlar. 12 dakika kaynayan yumurta tamamen kurur ve ıslaklık kalmaz. Bu tür yumurtalar genellikle yemekler için tüketilir. Salata, yoğurtlu mezeler için idealdir.

3.jpg

Kaynak: HOLA