Kepek Nasıl Geçer? Kepekli Saça En iyi Gelen şey! İşte Saçınızı Kepekten Kurtaran öneriler

Saçta oluşan kepek saç sağlığını olumsuz anlamda etkilemektedir. Ancak saç kepeğinden kurtulmak sanıldığı kadar zor değildir.

Kepek Nasıl Geçer? Kepekli Saça En iyi Gelen şey! İşte Saçınızı Kepekten Kurtaran öneriler

Yanlış seçilen şampuan veya zaman zaman kuruyan saçın diplerinde kepeklenme oluşur. Saçın diplerinde oluşan kepeklenmeyi evde hazırlayacağımız yöntemler ile kolay bir şekilde yok edebilirsiniz. Peki kepek nasıl geçer? Kepekli saçlara ne iyi gelir? En hızlı ve etkili şekilde kepek gideren yöntemler nelerdir? İşte bütün soruların cevabı yazımızda!

Kepek basit saç problemi gibi gözükse de kişinin saçlarının kirli veya bakımsız görünmesine sebep olabilir.

Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen beyaz ve gri cilt pullarının saçın derisinde veya saçın üzerinde görünmesine neden olan kepek her 3 kişiden 2 sinde görünüyor.

Yapılan araştırmalara göre cildin alt kısmında yeni hücreler oluşunca üst yüzeye yani havayla temas eden yöne doğru ölü hücreleri itilir.

Bu doğal sürecin sırasında yıkanırken suyla dökülen ölü hücreleri gözle görülmez. Ancak herhangi bir nedenden dolayı bu döngü bozulduğu ve hızlandığı zaman ölü deri hücreleri saç köklerin de birikmeye başlar bu da kepeğin oluşmasına neden olur.

Pul pul dökülen kepekler, rahatsız eden görüntüye sebep olduğundan mutlaka kısa bir sürede tedavi edilmesi gerekir. Bitkisel karışımlar ile kepekleri evinizde giderebilirsiniz. Sizler için saç da oluşan kepeklenmeyi gideren ev yapımı tariflerimizi listeledik!

EN ETKİLİ KEPEK GİDERİCİ 5 YÖNTEM

  • 1 yemek kaşığıyla elma sirkesini bir bardak suyla karıştırın. Saç dibinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 1 saat kadar beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Bu yöntemi ise haftada 2 def düzenli şekilde yapabilirsiniz.
  • 1 kase dolusu yoğurdu çırpın ve saçlarınızın dibine sürüp 15 dakika kadar bekletin. Organik şampuan ile saçlarınızı durulayabilirsiniz.
  • Şampuanının içerisine bir yemek kaşığı ile karbonat ekleyerek kepekleri böylelikle yok edebilirsiniz.
  • Katı Hindistan cevizi yağını avuç içinizde ısıtınız ve saç diplerinize masaj yapa yapa bir güzel uygulayın.
  • Kuru olan saç derilerinize parmak uçlarınız ile çam terebentin yağını sürelim. Yaklaşık 2 saat kadar beklettikten sonra saçlarınızı ılık su ile durulayabilirsiniz.

Tüm bunları düzenli şekilde uyguladığınızda kepeklerden kurtulabilirsiniz.