Kedileri beslerken dikkat etmeniz gerekenler! Kediler için beslenme önerileri

Kedi dostlarımız yemek konusunda seçici olup her besini severek yemezler. Kediler için özel üretilen kuru ve yaş mamalar kedinin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve besin değerlerine sahip olarak formüle edilir.

Kedileri beslerken dikkat etmeniz gerekenler! Kediler için beslenme önerileri

Ancak sürekli aynı yemeği yemekten sıkılıp zamanla bu mamaları severek yemeyecektir. Bu nedenle gıda çeşitliliğini artırmak için farklı besinler de vermeniz gerekir. Evde hazırlayacağınız leziz menüler ile kedinizin hem sağlıklı beslenmesini sağlayıp hem de seveceği gıdalar ile besleyebilirsiniz.

Kediler Ne Sever

Kedilerin en sevdiği gıdalar tavuk ve balıktır. Hazır mamaların içerisinde de genellikle bu besinler kullanılır. Kendiniz de evde tavuk ve balık pişirip kemiklerini ayıklayarak verebilirsiniz. Kesinlikle çiğ olarak ya da kemikli vermeyiniz. Evde leziz ve besleyici menüler hazırlamak için tavuk ya da balık içerisine patates, havuç gibi kedinin sevdiği nişastalı sebzeler ekleyebilirsiniz. Yine süt ve yoğurdu çok severler. Süt ya da yoğurdun içerisine de çeşitli gıdalar ekleyerek yedirebilirsiniz.

Kedilere Mama Dışında Neler Verilir

Kedilerin sürekli hazır mamalar ile beslenmesi hem sağlığı açısında yeterli olmayabilir hem de sıkılıp iştahsızlık sorunu yaşayabilirler. Bu nedenle evde kendi hazırladığınız gıdaları ek besin olarak vermenizde fayda vardır. Yumurta, protein deposu bir gıda olarak kediler için çok faydalı bir besindir. Severek yiyecekleri yumurta mutlaka haşlanarak verilmelidir. Makarna ve patates gibi nişastalı gıdaları kediler severek yerler ve besin değeri yüksektir.

Pişirerek vereceğiniz bu gıdaları çok sık verirseniz şişmanlık sorunu ortaya çıkabileceğinden haftada bir ya da iki kez verebilirsiniz. Ciğer kedilerin çok sevdiği besinlerdendir. Üstelik besin değeri yüksek faydalı bir gıdadır. Çiğ olarak verdiğinizde tenya ve ishal sorununa neden olacağından mutlaka pişirerek vermelisiniz. Pişmiş ciğer tek başına kabızlığa sebep olabilir bu sebeple içerisine patates ve havuç gibi sebzeler ilave ederseniz çok sağlıklı ve lezzetli olacaktır.

Yavru Kediler Nasıl Beslenir

Yavru kediler her türlü besini yiyemeyecekleri gibi ağır da gelebilir. Yavru kedilerin ilk dört hafta anne sütü ile beslenmesi gerekir. Ancak anneden ayrılmış ise uygun olan hafif gıdalar ile beslemeniz gerekir.

Bu nedenle yavru kedilere özel olarak üretilmiş yaş mamalar ideal olacaktır. Bunun yanı sıra az miktarda süt veya yoğurt verebilirsiniz. Fakat tıpkı bebeklerde olduğu gibi az miktarlar ile başlayıp günden güne artırmalısınız. Hafif bir gıda olduğundan minik parçalara ayırarak balık eti verebilirsiniz. Brokoli ve marul gibi sebzeler yedirebilirsiniz. Oldukça hafif besinler vermeniz gerektiğini unutmayınız.