KEDİ TIRNAĞI NASIL KESİLİR?

Kedi tırnağı nasıl kesilir sorusunun birçok cevabı bulunmaktadır. Kedi tırnağı kesimi yapılmadan önce kedinin sakinleştirilmesi gerekmektedir.

KEDİ TIRNAĞI NASIL KESİLİR?

Aksi halde kedi tırnak kesimi için yakalanamayacak veya çevresine zarar verecektir. Kedinizin sakinleşmesi için ani hareketlerden uzak bir şekilde kucağa alınıp sevilebilir, kendinize ödül maması verilebilir veya kedi maltı yedirilebilir.

Kedi tırnağı kesimi yapılacak tırnak makası, bu iş için özel olarak üretilmiş olabileceği gibi her evde bulunan tırnak makası ile de kesim işlemi yapılabilir. Kedinizin tırnak makasından korkmaması çok önemlidir. Bunun için kedinizin yanında tırnak makası ona gösterilmelidir. Koklamasına izin verilmelidir. Tırnak makasının tırnağı keserken çıkarağı sesten korkmaması için kraker veya makarna kesilebilir.

Tırnak makası kediye tanıtıldıktan sonra kedinin sabit tutulması gerekmektedir. Tırnaklarının kesilmesine alışan kediler bir sorun yaratmaz iken tırnaklarının kesilmesini sevmeyen kediler saldırganlaşmaktadır. Bunun için bir havlu yardımı ile kedinin kolları ve bacakları sarılır ve kedinin hareket etmesi engellenir. Bu işlemden sonra kedinizin tırnaklarının kesilmesini istediğiniz patisinin dışarı çıkarılması gerekmektedir. Patinin ortasına basılarak tırnakları ortaya çıkarılır.

Kedi tırnağı kesilir iken tırnağın kıvrık kısmından fazlasının kesilmemesi gerekmektedir. Aksi halde kedinizin tırnak eti yaralanabilir, bu durum kedinizin patisini kaybetmesine hatta hayatını kaybetmesine sebep olabilir. Bu nedenle tırnak kesilmesi sırasında fazla agresifleşen kedilerin tırnaklarını kesmek için veterinerlerden yardım almanız son derece önemlidir.

Tırnak etine gelmeden, tırnağın kıvrık kısmı çok zorlamadan basit ve sakin hareketlerle kesilerek işlem tamamlanır.