Karsu Dönmez kimdir? Karsu kaç yaşında, mesleği ne, neden gündem oldu?

Türkiye'de şarkıları çok dinlenen ve yurtdışında da çok bilinen müzisyen Karsu Dönmez, sosyal medyanın gündemine oturdu. YouTube üzerinden paylaşılan videoda Ekrem İmamoğlu ile yemek yapan ünlü müzisyenin kim olduğu merak edildi. Karsu Dönmez kimdir, kaç yaşında, mesleği ne? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları...

Karsu Dönmez kimdir? Karsu kaç yaşında, mesleği ne, neden gündem oldu?

Sosyal medyanın gündeminde birinci sıraya yükselen Karsu Dönmez, geçmiş dönemlerde Refika Birgül'ün yayınlarına da konuk olarak yemekler yapıyordu. Müzikle ilgilenen Dönmez, bir yandan da mutfağa olan ilgisini koruyor.

KARSU KİMDİR?

19 Nisan 1990 yılında Hollanda'nın Amsterdam şehrinde hayata gözlerini açan Karsu Dönmez, Birgül ve Alpaslan çiftinin kızıdır. Dönmez, 8 yaşına geldiğinde televizyon ekranlarında gördüğü piyanoya ilgi duymaya başladı ve ailesinin kiralamasıyla birlikte piyanoya başladı. Dönmez'in piyanoya olan ilgisini gören aile, para biriktirerek ona bir piyano aldı.

Hollanda'da yaşayan Karsu, Amerikan Büyükelçiliği'nin bursuyla Amerika'ya giderek Rhode Island Üniversitesi'nde şan eğitimi gördü. 16 yaşında babasına ait olan Kilim Restoran'da müşterilere piyano çalmaya başlayan Karsu, restoran müşterilerinden bir kitle yarattı. Ailesi bu ilgi karşısında kızlarına bir salon tuttu ve Karsu'nun konser vermesini sağladı.

Bu konser küçük bir kitleye hitap edecekken işler tamamen değiş. Karsu'ya olan ilgi arttı ve dünyanın en önemli sahnelerinde, organizasyonlarında boy göstermesi için teklifler yağdı.

2011 senesinde "Y Kültür Sanat" adlı menajerlik ajansıyla anlaşan Karsu, ilk stüdyo albümünü 2021 yılında Confession'la çıkardı. Ardından 2015 senesinde Colors'ı piyasaya sürdü. Türkiye, 2012 yılında Güneri Civaoğlu'nun Şeffaf Oda programıyla Karsu'yla tanıştı. Ardında da Türkiye'nin birçok sahnesinde yer alarak, kendisini mesleğinde üst seviyelere taşıdı.

KARSU NEDEN GÜNDEM OLDU?

Başarılı müzisyen Karsu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yemek yaptığı videosunun yayınlanmasından dolayı gündem oldu. Ünlü şarkıcı, aynı zamanda "Karsu' Kitchen" isminde bir YouTube kanalına sahip ve burada çeşitli yemekler yaparak kitlesiyle bilgi alışverişinde bulunuyor.