Kanserin ve hastalıkların geliyorum diyen 7 belirtisi

Göz ardı etmemeniz gereken 7 belirti

Kanserin ve hastalıkların geliyorum diyen 7 belirtisi

1.Kilo kaybı

Eğer diyette değil ve normal yeme düzeninizdeyken kilo veriyorsanız bu durum normal değildir. Son 6 ayda kilonuzun %5’i kadar kilo kaybettiyseniz derhal doktora başvurun. Sebepsiz kilo kaybı, tiroid bozukluğu, karaciğer rahatsızlıkları, depresyon ya da kanser gibi hastalıkların habercisi olabilir.

2. Yüksek ateş

Yüksek ateşe bir çok rahatsızlık neden olabilir. Gizli enfeksiyonların sonucu ateş ile vücut alarm verebilir. Örneğin; idrar yolu enfeksiyonu, tüberküloz, lenfoma gibi rahatsızlıklar. Üç günden fazla süren ateşiniz varsa ya da 39 derece ve üzeri ateşiniz varsa acil tıbbi destek alın.

3. Nefes darlığı

Nefes darlığı birçok nedene bağlı olabilir. Egzersiz yapmak, kilolu olmak veya akciğer rahatsızlıkları nefes darlığına neden olabilir. Nedenini anlayamadığınız nefes darlığınız aniden ortaya çıktıysa ve kendinizi kötü hissediyorsanız hemen acil destek alın. Kronik hastalıklar da nefes darlığına neden olur. Bunlar KOAH, astım, bronşit, pnömoni, pulmoner emboli ya da diğer kalp ve akciğer hastalıklarından kaynaklanabilir. Panik atak gibi psikolojik rahatsızlıklar da nefes darlığına neden olabilir.

4. Bağırsak düzenindeki değişimler

Bağırsak düzeninde farklılık görürseniz doktorunuzla paylaşın. Örneğin; siyah veya kanlı dışkı, kalıcı kabızlık veya ishal, rahatsız edici bağırsak hareketleri gibi. Bağırsak düzenindeki değişimlere, kampilobakter ya da salmonella enfeksiyonu gibi bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyonu neden olabilir. Diğer sebepler arasında bağırsak hastalıkları veya kolon kanseri bulunur.

5. Zihinsel Bulanıklık

Aşağıdaki değişimlerin kendinizde olduğunu fark ederseniz acil yardım alın.

  • Düşünme becerilerinde zayıflama
  • Odaklanmada güçlük
  • Davranışlarda değişiklik, bu farklılıklara kullanmış olduğunuz ilaçlar neden olabileceği gibi sağlıksız beslenme, enfeksiyon ya da zihinsel hastalıklarda neden olabilir.

6. Çabuk doyma isteği

Normalden daha çabuk doyduğunu hissetme ve uzun süredir böyle devam etmesi durumunda doktorunuzla görüşün. Çabuk doyma hissine ek olarak kusma, bulantı ve kilo verme eşlik edebilir. Bu belirtiler varsa bunları da doktorunuzla paylaşmayı unutmayın. Bu belirtilere neden olan yaygın sebepler peptik ülseri ve reflüdür. Bunlar dışında pankreas kanseri de bu belirtilere neden olabilir.

7. Işık görmek

Işık yanıp sönüyor gibi belirtiler migreni işaret eder. Aniden ışık patlamaları şeklindeki belirtilere ise retinada yaşanan rahatsızlıklar sebep olur. Acilen yardım almak sizi kör olmaktan kurtarabilir.