Kalp Sağlığını İyileştirmenin 4 Yolu

Kalbin en büyük sorumluluğu, dolaşım sistemi yoluyla vücuda kan pompalamak, tüm dokularımıza oksijen ve besin vermek ve herhangi bir atık veya karbondioksiti atmaktır.

Kalp Sağlığını İyileştirmenin 4 Yolu

Normal bir kalp atışı, vücudun sinoatriyal düğüm olarak bilinen doğal kalp pili sayesinde kanın düzenli ve kontrollü bir hızda pompalandığı anlamına gelir.

Koroner hastalık olarak bilinen en yaygın kalp hastalığı türü, kalbin kan damarlarında bir bozukluktur. Bir arter tıkandığında ve kalbe giden oksijeni ve besinleri kestiğinde ortaya çıkan kalp krizi riskini artırabilir.

Kalp Hastalıklarının Başlıca Sebepleri Nelerdir?

İki tür kalp hastalığı risk faktörü vardır: kontrol edemedikleriniz ve yapabilecekleriniz. İlki, kadınlarda 55, erkeklerde 45'te risk faktörü haline gelen ailede kalp hastalığı ve yaş öyküsünü içerir.

Yaşam tarzınız ve neyi kontrol edebileceğinizle ilgili olarak, kalp hastalığı riskinizi artırdığına dikkat etmeniz gereken birkaç nokta: sigara içmek, yüksek tansiyon, yüksek kan kolesterolü (en önemli üç yaşam tarzı risk faktörü), aşırı kilolu veya obez olmak, fiziksel hareketsizlik ve diyabet.

Kalp Sağlığınızı Nasıl Korursunuz

1-Kalp Sağlığı İçin Sık Sık Egzersiz Yapın

Aktif olmak sadece kalori yakmakla ilgili değildir, aynı zamanda vücudunuzu sağlıklı tutmak ve zihninizi de mutlu etmek demektir. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, kalp hastalığı ailenizde görülse bile, egzersizin en iyi savunmanız olduğunu söylüyor. Araştırma, tam olarak hangi tür egzersizin en iyi veya ne kadar olduğunu göstermese de, kardiyovasküler kondisyonun (örneğin, koşma, yürüme veya bisiklete binme) yanı sıra kavrama gücü ve her gün daha fazla fiziksel aktivite yapacağını belirtiyor. Aslında, bu hareket türlerinin her birinin daha fazlası kalp krizi ve felç riskinizi azaltacaktır. Akşam yemeğinden sonra mahallede rahat bir yürüyüş olsa bile, gün boyunca daha fazla yürüyüş yapmayı deneyin.

2-Kalp Sağlığı İçin Bitki Bazlı Bir Diyet Uygulayın

Evet, yiyecek seçimleriniz kalbinizi etkileyebilir. Araştırmalar, yüksek üretimli diyetteki antioksidanların ve diğer bileşenlerin, koroner arter hastalığına veya kalbin ana kan damarlarındaki hasara veya hastalığa karşı koruduğunu göstermektedir. Yine de ara sıra etin tadını çıkarabilseniz de, özellikle de gerçekten hoşunuza gidiyorsa, bitki temelli bir yaşam tarzı için ana hedefiniz gün boyunca bol miktarda sebze ve meyve ile tam tahıllar, kuruyemişler ve baklagiller elde etmektir.

3-Kalp Sağlığı İçin Daha Fazla Kuruyemiş Tüketin

Araştırmacılar özellikle haftada iki veya daha fazla porsiyon fıstık ve ağaç fıstığı ve haftada bir veya daha fazla ceviz yemeyi önerdi. Bunu yapmanın, kardiyovasküler hastalık riskinde % 13 ila% 19 azalma ve koroner kalp hastalığı riskinde% 15 ve% 23 oranında azalma ile ilişkili olduğunu buldular.

4- Kalp Sağlığı İçin Biraz Kahve İçin

Sabahları bir fincan kafein içmek size sadece uyanmanız için bir miktar adrenalin vermez, aynı zamanda kalbinizi de koruyabilir. (Güne onsuz başlayamayanlar için iyi haber!).

Araştırmacılar, dört veya daha fazla fincan kahvenin, kan hücrelerinin içini kaplayan endotel hücrelerinin işlevini iyileştirdiğini belirtti. Kafein, proteinin mitokondriye (hücrenin enerji santralleri) hareketini teşvik etti ve bu da daha sonra kalp kası hücrelerini koruyan endotel hücrelerine yol açtı.

haberfavori.com