Kadınlar İçin Zayıflamanın En Etkili 17 Formülü

Farklı diyet türlerini deneyen ve sağlıklı biçimde kilo vermek için bir uzman arayan her kadın, devamlı fiziksel egzersizlerle birlikte uygulanacak iyi bir diyet programıyla başarıya ulaşabileceklerini bilmektedir.

Kadınlar İçin Zayıflamanın En Etkili 17 Formülü

Eğer kilo vermek için atılması gereken adımları bilmek istiyorsanız bu yazıda paylaşacağımız yazımızda kilo vermeyi başaran kadınlardan en iyi ipuçlarına göz atmanız kesinlikle işinize yarayacaktır.

1. Kilo verme sürecine kademeli olarak ve gerçekçi hedeflerle başlayın. Kilo vermeyi pes etmeden sürdürmek için beslenme uzmanları ve fiziksel eğitmenlerden destek alarak hedeflerinizi birlikte takip etmelisiniz.

2. Düzenli olarak egzersiz hareketleri yapmalı ve fiziksel hareketsizlikten kaçınmalısınız. Asansör yerine merdivenleri kullanın, mahallenizde ve parklarda yürüyün ve uzun süre oturarak çalışıyorsanız her fırsatta masanızdan kalkın.

3. İlk etapta koşmaya başlamak kendinizi çabucak yorgun hissetmenize, nefes nefese kalmanıza sebebiyet vererek moral kaybetmenize neden olabilir. Bu yüzden en doğrusu yürümeye başlamak ve daha iyi fiziksel zindeliği garanti ettiğinizde adımlarınızı hızlandırmaktır.

4. Teknolojiyi lehinize kullanın. Egzersiz yapmanıza yardımcı olacak ve size iyi beslenme konusunda ipuçları verecek akıllı telefon uygulamalarını indirin.

5. Egzersiz yapmak için kendinizi uyuşuk hissettiğiniz her seferinde ilham almak için kişisel bir mantra bulun.

6. Sadece aerobik hareketlere dayanan aktivitelere takılıp kalmak yerine egzersizlerinizi ağırlık antrenmanı ve hatta pilates ve yoga ile birleştirmenin kilo vermeyi hızlandırmaya yardımcı olduğunu bilin.

7. İyi bir uyarıcı müzik, koltuktan kalkmanıza, daha sık ve tatmin edici bir şekilde egzersiz yapmanıza ve temponuzu kontrolde tutmanıza katkı sunacaktır.

8. Gerçekten zevk aldığınız egzersiz hareketlerini yapmaya çalışın. Ortamın hoş olmadığı spor salonlarına sıkışıp kalmak yerine yüzmek, trekking yapmak, dans etmek gibi gerçekten zevk veren alternatifler arayın.

9. Ekstra uyarım sağlamak için arkadaşlarınızı ya da ailenizi sizinle birlikte spor yapmaya ikna etmeye çalışın. Her zaman daha ileri gitmeniz için size ilham verecek küçük yarışmalar bile düzenlemeyi deneyebilirsiniz.

10. Zaman ya da para eksikliği, hareketsiz bir yaşam tarzını benimsemek için asla bir sebep olamaz. Evde esneme hareketleri, ekipman gerektirmeyen egzersizler ve hatta hiçbir maliyeti olmayan sadece 30 dakikalık tempolu bir yürüyüş bile kilo vermek için yeterli olabilmektedir.

11. Tam tahıllı ekmek, makarna ve pirinç, doğal jöle, ev yapımı yoğurt vb. yapımı dahil olmak üzere, termojenik olmalarının yanı sıra tuzu ve şekeri tabağınızdan çıkartacak uygulamalar olduğunu bilin ve bunları öğrenmeye başlayın.

12. Sağlıklı beslenme açısından, zengin bir kahvaltı yapmanın önemini göz ardı etmeyin. Erken vakitlerde iyi bir kahvaltı yapmak enerji sağlar ve ayrıca aç hissetmenizi engelleyerek diğer öğünleri fazla miktarda yemenizi önler.

13. Küçük tabaklarda olmak üzere porsiyonlarınızı düzenleyin ve her lokmanızı ağız dolusu alarak yavaş ve dikkatlice çiğneyin. Bunun gibi basit alışkanlıklar, fiziksel ve duygusal yönden acı çekmeden kilo vermek isteyenler için büyük farklar yaratır.

14. Zaman zaman sevdiğiniz bir yemeği aşırıya kaçmadan tadabileceğinizi unutmayın. Böylece diyetin önünde engel oluşturan stres ve endişeden kaçınmış olursunuz.

15. Örneğin yoğurdunuzu tatlandırmak istediğinizde, sağlığınız ve diyetiniz için çok zararlı olan rafine şekeri kullanmayı bırakın. Yiyeceklerinizi tatlandırmak istediğinizde pekmez, bal, esmer şeker ve hatta kimi meyveler gibi daha doğal versiyonları kullanmaya başlayın.

16. Her gece en az 7 saat uyuyun. Yapılan çalışmalar, iyi bir gece uykusunun kaygıyı hafifletip metabolizmanın düzgün çalışmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı olduğunu kanıtlamaktadır.

17. Ve işte en önemli kural: Gün boyunca yaklaşık 1,5 litre su tüketin. Bunu alışkanlık haline getirirseniz, su, kilo vermenizde en büyük dostunuz olacaktır.