İstanbulkart HES kodu tanımlama nasıl yapılır? İstanbulkart ile HES kodu eşleştirme

İstanbul'da toplu taşıma kullanmak isteyen vatandaşların en büyük derdi ulaşım kartlarına HES kodunu tanımlamak. Bilmeyen için çok zor olan HES kodu işlemleri nedeniyle birçok yolcu toplu taşımaya binerken zorluk yaşıyor. Özellikle şehir dışından gelenler için bilinmezlik daha da hakim. İstanbulkart HES kodu nasıl tanımlanır? İşte detaylar...

İstanbulkart HES kodu tanımlama nasıl yapılır? İstanbulkart ile HES kodu eşleştirme

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla birlikte şehiriçi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirildi. Bunun üzerine İstanbul'da toplu taşıma kullanan vatandaşlar İstanbulkart'a HES kodunu tanımlamak zorunda bırakıldı. Ancak vatandaşlar bu konuda sıkıntı yaşıyor. HES kodu olmayınca da bu kez yolcu otobüs, metrobüs, metro gibi araçlarla seyahat edemiyor.

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMA

Hayat Eve Sığar adlı uygulamadan edindiğiniz HES kodunu ve kişisel verilerinizi İstanbulkart'a ait https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ adresine girmeniz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, isim-soyisim, doğum tarihi, elektronik posta adresi, kart numarası, telefon numarası, HES kodu ve son olarak ekranda yer alan doğrulama kodunu doğru bir şekilde girerseniz rahatlıkla kayıt yaptırarak HES kodunuzu tanımlatabilirsiniz.

HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar isimli uygulamayı telefonunuza indirmeniz yeterli. Bu uygulama üzerinden HES kodu alabilir ve HES kodu gerektiren yerlere bu kod ile giriş sağlayabilirsiniz. Bu kod sizin sağlık durumunuzu karşı tarafa bildirecektir. Örneğin temaslıysanız ya da koronavirüs hastasıysanız kodunuza kayıtlı olacağından dolayı giriş yapamayacaksınız. Cep telefonunuzdan almak isterseniz de, HES yazarak bir boşluk bırakın T.C. kimlik numaranızı, boşluk bırakıp T.C. kimlik seri numaranızın son 4 hanesini ve boşluk bırakarak paylaşım süresini yazabilirsiniz. Bu adımları gerçekleştirdikten sonra 2023'e SMS gönderebilirsiniz. Kısa süre içerisinde HES kodu tarafınıza tanımlanacaktır.