İşsiz annelere ilaç gibi gelecek! İŞKUR annelere 8 bin 540 lira ödeyecek

Çocuk sahibi olan ve çalışmayan anneler için İŞKUR yeni bir süreç başlattı. Başvuran anneler 3 ayda 8 bin 540 lira destek ödemesi alacak. İşte 8 bin 540 lira alabilmek için yapılması gerekenler ve başvuru şartları.

İşsiz annelere ilaç gibi gelecek! İŞKUR annelere 8 bin 540 lira ödeyecek

Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri olan İŞKUR, çocuklu anneler için destek müjdesini verdi. Küçük yaşta çocuğu olan ve çalışmayan anneler, başvuru yaparak ayda 2.870 lira kazanç elde edebilecek. 3 ay süreyle verilen bu destekle birlikte toplamda 8 bin 540 lira ödeme yapılacak. 0-15 yaş arasında çocuğa sahip olan tüm anneler bu yardıma başvurabilecek.

ÇOCUK DESTEĞİ ALMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Çocuk desteği alabilmek için İŞKUR bazı şartlar belirledi. Bu şartlara göre ekonomik anlamda, devlet annelere büyük destek sağlayacak. İstenen şartlar şöyle:
-İŞKUR'a kayıtlı olmak ve işsiz statüsünde olmak.
- Çalışma kaydına sahip olmamak, emekli olmamak, işyeri sahibi olmamak.
-Başvuru tarihinden önceki 1 ay içerisinde bir prime sahip olmamak.

Bu şartları taşıyan tüm anneler programa başvurabilecekler.
İŞKUR'un işbaşı eğitim programlarına katılmak için zorunlu bulunan anneler, aylık olarak PTT aracılığıyla ücretini alacak. İşsiz olup çalışmak isteyen anneler eğitim programlarına katıldıkları sürece 3 aylık maaşlarını alacaklar.

400 LİRA DA BAKIM DESTEĞİ ALACAKLAR

İşsiz annelere günlük olarak 95 lira ödeme yapılırken 400 lira da bakım desteği verilecek. Bu programa haftada 6 gün 45 saati geçmeyecek şekilde katılım zorunlu tutulmaktadır.

BAŞVURU İÇİN NEREYE GİDİLMELİ?

Çocuk desteği almak isteyen anneler, İŞKUR merkezlerine giderek yüz yüze başvuru gerçekleştirmek zorundadır. Orada gereken tüm bilgiler görevliler tarafından ilgili kişiye verilecektir. 81 ilde bulunan İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri'ne dileyen adaylar müracaat yapabilirler.