İşinizde Daha Üretken Olmanın 5 Yolu

İşinizde daha üretken olmak, daha çok çalışmamız gerektiği ile ilgili değildir

İşinizde Daha Üretken Olmanın 5 Yolu

Ama ne yazık ki birçok insan üretkenliğin geceler boyu durmaksızın çalışmakla aynı şey olduğunu düşünüyor. Oysa üretkenlik zamanın ve kaynakların akıllı bir şekilde kullanıldığı, etkili çalışmakla ilgilidir. Aşağıdaki 5 yöntem, üretkenliğinizi artırarak işinizde daha başarılı olmanızı sağlayacaktır.

 1. Planlayın

İşlerinizi zordan kolaya doğru planlarsanız işlerinizi daha etkili ve üretken bir biçimde tamamlayabilirsiniz. Planlama yaparken her zaman zordan kolay olana doğru ilerleyin. Böylece gözünüzü korkutan işleri ilk sırada tamamladıktan sonra enerjiniz artacak, kalan işleri daha zahmetsizce bitirme fırsatınız olacak.

2. Kendinize Baskı Yapın

İşinizde daha üretken olmak için kendinize baskı uygulamalısınız. Bunu yapmak içinse planladığınız işleri ve bu işleri ne zaman bitireceğinizi diğer çalışma arkadaşlarınızla da paylaşmalısınız. Diğerlerinin sizin çalışma takviminizi bilmeleri, çalışma motivasyonunuz artacaktır. Böylece bütün işlerinizi üzerinizdeki bu baskı sayesinde zamanında tamamlayabilirsiniz.

3. Kendinize İyi Bakın

Yoğun çalışma temposu psikolojik olarak sizi yıpratır ve stresinizi artırır. Fazla stres ve kaygı, iş veriminizin ve motivasyonunuzun düşmesine ve üretkenliğinizin azalmasına neden olur. Bunun için kendinize iyi bakmalısınız. Çalışma saatleri içinde zihninizi dinlendirmeyi unutmamalısınız. 90 dakika boyunca çalıştıktan sonra mutlaka en az 15 dakika mola vermeli, eğer imkânınız varsa bu süreyi yürüyerek, hareket ederek geçirmelisiniz.

4. Dakik Olun

Dakik olmak sadece bir işi zamanında teslim etmenizle veya bir görüşmeye zamanında gitmenizle ilgili değildir. Dakik olmak için, eğer çalışma saatiniz akşam 6’da bitiyorsa, akşam 6’da elinizdeki tüm işleri bırakıp işten ayrılabilmelisiniz. Eğer evinize gidip kendinize zaman ayırmak yerine çalışmaya devam edip elinizdeki işi bitirmeye çalışırsanız enerjinizin tükenmesine neden olursunuz ve bir sonraki çalışmanızda ihtiyacınız olan enerjiyi kendinizde bulamazsınız. Bu yüzden işinizle ilgili her planlamada dakik olun. İşinize giderken de, işe başlarken de, işinizden çıkarken de…

5. Çalışma Alanınızı Düzenleyin

Çalışırken nerede ve nasıl bir ortamda çalıştığımız, üretkenliğimizin artmasına veya azalmasına neden olur. Bu yüzden çalışma alanınızı elinizden geldiğince düzenleyin. Çalışma alanınızı düzenleyerek kendinize rahat, hoş ve estetik bir alan yaratın. Düzenli, temiz, tertipli bir ortam, üretkenliğinizi önemli ölçüde artıracaktır.