Instagram, Reels'e Reklam Verme Özelliğini Getiriyor

Bu yazıda, Instagram'ın Reels için geliştirdiği reklam verme özelliği anlatılmaktadır. Yazıda ayrıca Facebook'a getirilen sticker isimli reklam tekniğinden de bahsedilmektedir.

Instagram, Reels'e Reklam Verme Özelliğini Getiriyor

Instagram, Reels'e Reklam Verme Özelliğini Getiriyor

Instagram, geçtimiz yılın Ağustos ayında duyurduğu Instagram Reels'e, reklam özelliği getirme kararı aldı. Peki, Reels videolarında reklam verme işlemi nasıl gerçekleşecek?

Instagram Reels Videolarında Reklam Dönemi Başlıyor

Instagram, kullanıcılarına kurulduğu andan itibaren ücretsiz bir şekilde fotoğraf ve video paylaşma olanağı sunarak zamanla dijital ekonominin büyük aktörleri arasında yerini aldı. Facebook tarafından satın alınan Instagram, Reels videoları aracılığıyla yeni bir reklam dönemini getiriyor. Sahip olduğu özelliklerle TikTok'a benzeyen Instagram Reels videoları, Instagram'ın kamera sekmesinde müzik ve efektler yerleştirerek hazırlanan 15 saniyelik videolardan oluşuyor.

Instagram Reels, reklam özelliğini öncelikle Hindistan, Avustralya, Brezilya ve Almanya'da kullanacak. Reels reklamları, Instagram hikayelerindeki reklamlara benzer bir şekilde sunulacak. Hikayelerde yer alan reklamlardan farklı olarak Reels’te kullanıcılara reklamları kaydetme, beğenme, paylaşma ve reklamlara yorum yapma gibi özellikler sunuluyor. 30 saniyelik süreye kadar yayınlanabilen videoları kullanıcılar, istemeleri halinde atlayabilecek. Şirketin paylaştığı ekran görüntülerinden yola çıkarak kullanıcılar, reklamlarda gösterilen ürüne ulaşmak istediklerinde kullanıcılara "şimdi alışveriş yap" tarzında butonların gösterileceğini söyleyebiliriz.

Bu arada Instagram Reels'den sonra bir reklam denemesi de Facebook için getiriliyor. Facebook Hikayeler için yeni bir reklam şekli üzerinde çalışılıyor. Şu anlık etiket reklamları şeklinde gösterileceği bilinen bu reklam biçimi sayesinde kullanıcılar, hikayelere çıkartma gibi görünen reklam sekmeleri ekleyebilecek. Takipçiler, markalar tarafından oluşturulacak olan bu çıkartmalara tıkladıklarında ürünü satın alabilecekleri bağlantı adreslerine yönlendirilecek.

Facebook, açıklamasında bu özelliği şu an için yalnızca bir grup reklamveren ve içerik oluşturucunun kullanabileceğini belirtti.