İngilizcenizi Filmlerle Geliştirmek İçin İpuçları

İngilizce öğrenmenin en etkili yollarından biri de film ve dizi izlemektir. Bu yolla yeni diller öğrenebilir, kendimizi geliştirebiliriz.

İngilizcenizi Filmlerle Geliştirmek İçin İpuçları

İngilizcenizi Filmlerle Geliştirmek İçin İpuçları Filmler ve diziler eğlenceden daha fazlasını verir. Yabancı dil filmleri izlemek, dil becerilerini geliştirmenin eğlenceli ve motive edici bir yoludur. Bir filmin tadını çıkarırken, bir ders kitabında bulamayacağınız özgün ve çeşitli dillere, görsel bağlama ve yeni ifadelere dalabilirsiniz.

Aşağıda İngilizce film izlemenin İngilizce öğrenmeye yardımcı olabileceği ve bu teknikten en iyi şekilde nasıl yararlanacağınız konusunda size rehberlik edebileceği bazı yollar var. Film izlemek İngilizce becerilerinizi geliştirmenize nasıl yardımcı olur?

1. Dinleme becerileri Film izlemek, dinleme becerilerinizi geliştirmenin harika bir yoludur. İngilizcenin doğal bir şekilde kullanıldığını, günlük İngilizceyi, kalıp sözcüklerini ve kitaplarda veya sözlüklerde sıklıkla bulamadığınız cümleleri duyacaksınız.

2. Konuşma becerileri Ekranda duyduklarınızı tekrarlamak; akıcılığınızdan, sözcükleri birbirine bağlamadan telaffuza ve doğru tonlamaya kadar konuşma becerilerinizi geliştirmek için uzun bir yol kat etmenizi sağlayabilir.

3. Kelime bilgisi ve dil bilgisi Pek çok kelime, deyim ve grameri ve bunların gerçek hayatta nasıl kullanıldığını öğrenme şansınız olacak. Film ve dizi izlemek elbette İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, bazıları bu tekniği etkili bir şekilde kullanabilirken, birçok kişi bunu zor bulmaktadır.

Örneğin; altyazı yok, anlamak için duraklamaya ve oynamaya devam etmek gerekiyor, filmin tadını çıkarırken not almak zor geliyor, daha sonra bu kelimeleri hatırlayıp hatırlayamayacağımdan emin değilim...

Peki filmlerle İngilizce öğrenmek nasıl eğlenceli ve etkili hale getirilebilir?

1. Keyfini çıkarın Her şeyi anlamanıza gerek yok. Çok fazla çabalarsanız, dil öğrenmek sinir bozucu olacaktır. Bunun yerine, zaten bildiğiniz ve aşina olduğunuz kelimeleri ve gramer konularını yakalamaya çalışın. İlginç bir şey bulduğunuzda veya bir şeyi doğrulamak istediğinizde duraklatabilir ve tekrar oynatabilirsiniz. Ana dilinizde altyazınız varsa bu daha kolay olur ve zaman kazandırır. Tüm filmler bunlara sahip olmadığından, film transkriptlerini kontrol edebilirsiniz.

2. Yeniden izleme, dinleme ve gölgeleme En sevdiğiniz filmleri yeniden izleyin ve en sevdiğiniz sahneleri yeniden oynatın. Ne kadar çok izlerseniz, konuşmaya o kadar çok odaklanabilirsiniz, çünkü her sahnede neler olduğunu zaten biliyorsunuz. Neler olduğuna odaklanmak yerine, duyduklarınıza daha fazla ilgi gösterebilirsiniz. Filmi yeniden izlemek için vaktiniz yoksa filmin sesini dinleyin. Filmlerden ses kopyalayabilir, bunları Mp3 dosyaları olarak kaydedebilir ve başka şeyler yaparken bunları oynatabilirsiniz. Ayrıca, oyuncuların replikleri tekrarlayarak söyleme şeklini taklit edin. Bunu yaparken transkriptlere bakabilirsiniz.

3. Ders kitaplarından öğrendiklerinizi pekiştirmek için filmler kullanın Film izleyerek birçok yeni kelimeyi ve grameri hatırlayabilirsiniz. En sevdiğiniz filmlerin transkriptlerini tek bir belgede toplayabilirsiniz. Derslerde tanıştığınız yeni sözcükler ve gramerleri senaryoda bulabilir, ardından filmin farklı sahnelerinde ne zaman ve nasıl kullanıldığını kontrol edebilirsiniz. Kelimeleri ve dilbilgisini daha iyi hatırlamak için, üzerinde çalıştığınız kelimelerin bulunduğu sahnelerin senaryo satırlarını yeniden izleyebilir, sesi dinleyebilir, renklerle not edebilir ve tekrarlayabilirsiniz.

Transkripte ve notlarınıza bakmadan onları okuyup anlayana kadar sahneleri tekrarlayın ve canlandırın. Kısaca Filmlerle İngilizce öğrenmek, dil becerilerinizi geliştirmek için eğlenceli ve etkili bir stratejidir. Kendinizi çok fazla strese sokmayın! Film izlemenin keyfini çıkarın, en sevdiğiniz filmleri ve sahneleri yeniden izleyin, dinleyin ve taklit edin. Altyazılar ve transkriptler de çok yardımcı olacaktır. Bunu yaparak, zamanla dil gelişiminize hayret edeceksiniz!

Haberfavori.com