İlhan Şeşen 'Türkiye'de özgürlük var mı?' sorusuna ne cevap verdi?

Şarkıcı İlhan Şeşen, salgın sürecinde parasal olarak nasıl bir sürece gireceğini bilmediğini ve sokak sanatçılığına başlayacağını söylemişti. Şeşen'den bir röportaj daha geldi ve "Türkiye'de özgürlük var mı?" sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu.

İlhan Şeşen 'Türkiye'de özgürlük var mı?' sorusuna ne cevap verdi?

Türkiye'nin çok sevilen ve tanınan sanatçılarından biri olan İlhan Şeşen, yaptığı açıklamalarla gündeme bir kez daha geldi. İktidarın sadece kötü yanlarını değil iyi yanlarını da söylemek gerektiğini belirten Şeşen, "Devlet hastanelerinde az sıra beklemiyordum, kuyruk vardı" yanıtını verdi ve "Türkiye'de özgürlük var mı?" sorusuna verdiği cevapla ses getirdi.

"Neler Oluyor Bize" isimli şarkısıyla herkes tarafından tanınan ve daha önce de Aliye dizisiyle ününü artıran İlhan Şeşen, Sabah'tan Tuğba Kalçık'a konuştu. Ünlü şarkıcı, iktidarın iyi yönlerinin de olduğunu söyleyerek, hastaneler ve ulaşımdan örnek verdi.

'TÜRKİYE'DE ÖZGÜRLÜK VAR MI?' DİYE SORSANIZ 'EVET, VAR' DERİM

Şeşen, "İyileri söylemeyeceğiz de hep kötüleri mi söyleyeceğiz? Gençliğimden beri devlet hastanelerinin durumunu biliyorum, sağlık alanı düzeldi. Bunu söylemeyecek miyim? Çok iyi biliyorum, geçmişte devlet hastanesinde az sıra beklemiyordum, kuyruk vardı. Şimdi daha rahat. Tabii devlet hastaneleri için söylüyorum bunu. Ulaşım da daha iyi hale geldi. Ülkede eleştirdiğim, onaylamadığım şeyler de var ama iyi olanı da söylemek gerek. 'Şimdi Türkiye'de özgürlük var mı?' diye sorsanız, ben 'Evet, var' derim. Türkiye'de birtakım yasalar var. Ben de bu yasalar çerçevesinde yaşıyorum ve bunun içinde özgürüm, kendimi de öyle hissediyorum. Daha fazla da bir şey istemiyorum zaten" yorumunda bulundu.

O AÇIKLAMAYI YARI ŞAKA YARI CİDDİ YAPMIŞTIM

Haziran ayında, salgın sürecinde çok ciddi sorunlar yaşadığını ve gerekirse sokakta şarkı söylemeye başlayacağını belirten Şeşen, "O açıklamayı yarı şaka yarı ciddi yapmıştım. Benim de bu sürece ne kadar dayanacağım belli değil anlamında söylemiştim. Geçmişteki birikimimi yemek zorunda kaldım. Şimdi konserler başladı ama bu şartlarda yarım yamalak oluyor. Zor dönemlerden geçtik. Eskiden plakçılar çarşısında yaygın bir söylem vardı 'Sanatçıyı aç bırakacaksın ki üretsin' diye. Bu yanlış ama şu da bir gerçek ki şarkılar sıkıntılardan doğuyor. Ben hüzünlü olmadığımda şarkı yapamam" dedi.

İLHAN ŞEŞEN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz Haziran ayında Şeşen, "Bir sokak köşesinde oturacağım, çalacağım. İsteyen kolluk kuvveti gelsin kaldırsın, ben de giderim bu sefer öbür tarafta çalarım. Sokakta çalmak bir suç değil. Çalacağım yani çarem yok, ne yapayım? Dayanma gücüm azaldı. Açlıktan öleyim mi? Her şey dijitale geçmiş, albüm yapsan satmaz, tıklanmalar bir garip, yani bizi kim anlayacak? MESAM’dan üç kuruş para gelirse onu harcıyoruz, o da çok cüzi" demişti.