İbrahim Saraçoğlu'ndan egzamaya çözüm olacak öneriler! Egzaması olanlar ne yememeli, ne yapmalı?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte egzaması olanlar da endişe duymaya başladı. Özellikle soğuk havalarda daha da artış gösteren egzama şikayetlerine Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan kür önerisi geldi ve yenmemesi gerekenleri sıraladı.

İbrahim Saraçoğlu'ndan egzamaya çözüm olacak öneriler! Egzaması olanlar ne yememeli, ne yapmalı?

Kış aylarına girildiğinde deri hastalıkları nüksetmeye başlar. Soğuk havanın etkisiyle cilt kurur ve egzama, sedef gibi hastalıkların şikayetleri daha fazla olmaya başlar. Yüzde, ellerde, saçlarda meydana gelebilen egzama, yaşam kalitesinde ciddi düşmelere ve özgüven kaybı yaşamaya sebep olur. Özellikle saçlarda kepekli bir görüntüye neden olduğundan dolayı, kişi etrafına kötü göründüğünü düşünüp kendisini kötü hisseder.

Peki egzama sorunu olanlar ne yapmalı? Egzamaya bir çare var mı? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, egzama sorunu olanlar için kür tarifi verdi ve yenmemesi gereken yiyecekleri sıraladı. Egzama sorunu olanların beslenmelerine çok dikkat etmesi gerekir. Çünkü yenilen her gıda doğrudan deri hastalıklarını tetikleyebilir.

EGZAMA SORUNU OLANLARIN YEMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER

Egzama probleminiz varsa tüm turşu çeşitlerinden uzak durmalısınız. Sarımsak, portakal suyu, greyfurt suyu, karabiber, pul biber gibi baharatları tüketmemelisiniz. Bu ürünler direkt olarak egzamayı azdırıcı etkiye sahiptir. Hızla egzama bölgesinde kaşıntı, şişme, pullanma görülür.

EGZAMAYA İYİ GELECEK KÜRLER

Egzamalı bölgenizi rahatlatabilecek iki kür bulunuyor. Bunların ilki beyaz dut kurusu. Bir avuç beyaz dut kurusunu yarım litre klorsuz suda kaynatın ve egzama bölgenize belirli aralıklarla sürün. Bu sizi rahatlatacaktır.

İkinci kürde ise ısırgan ve karabaş otları kullanılıyor. Isırgan bitkisini 1 ay boyunca akşam yemeklerinden 2 saat sonra 5 dakika kaynatıp için.

Karabaş bitkisini de yarım litre klorsuz suda 10 başak kaynatarak egzama bölgelerinize kısa aralıklarla uygulayın. Kaşıntıyı ve acıyı aldığını, egzamanıza iyi geldiğini göreceksiniz.

Kaynak: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu