Hamilelerin tüketmesi gereken Besinler

Anne adaylarının mutlaka tüketmesi gereken besinler..

Hamilelerin tüketmesi gereken Besinler

HAMİLE KADINLARIN TÜKETMESİ GEREKEN BESİNLER

1-SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Mesela yoğurt;kalsüyum oranı yüksek bir yiyecektir ve hamilelikte bir kadının kalsiyuma ihtiyacı vardır. Bazı çeşitleri sindirim sağlığını destekleyen probiyotik bakterileri de içerir.

2-TATLI PATATES

Gebelikte bir kadının en çok ihtiyaç duyduğu ve bebek gelişimine iyi gelen vitaminlerden biri A vitaminidir.A vitamini ceninin gelişmesi için çok önemli ve faydalıdır. Tatlı patates,vicutta A vitamini haline dönüştürülen beta-karoten bakımından oldukça zengindir.

3- BAKLİYATLAR

Bakliyatlar gurubunda mercimek,nohut,yer fıstığı,bezelye,fasülye ve soya fasülyesi  bulunur.Baklagiller,lif,prıtein,demir,folat ve kalsiyumun mükemmel bir kaynağıdır ve bunların hepaine vicut gebelik sırasında çok ihtiyaç duyar

4-YUMURTA

yumurta çok güçlü bir besindir.Özellikle gebe kadınların tüketmesi önerilir çünkü yumurtada ihtiyaç duyulan hemen hemen bütün besinlerden biraz biraz  vardır.

5-BROKOLİ VE KOYU YAPRAKLI SEBZELER

Hamile kadınların ihtiyaç duyduğu besinler vardır.Bunlar Brokoli ve koyu yapraklı sebzeler,lif,K vitamini,C vitamini,A vitamini,kalsiyum,demir,folat ve pıtasyum kapsar.Ayrıca bazı kadınlar gebeyken kabızlık sorunu ile karşı karşıyadır,brokoli ve koyu yapraklı sebzelerde lif bakımından zengindir ve lifler kabızlığa iyi gelir.