Güneşe Çıkarken Makyaj Yapmayın Bunun Yerine Güneş Kremi Kullanın Çünkü..

Makyaj yaparak güneşe çıkmak yerine güneş kremi kullanmak gerekiyor? Peki neden. Güneş kremi ne gibi faydalar sağlar

Güneşe Çıkarken Makyaj Yapmayın Bunun Yerine Güneş Kremi Kullanın Çünkü..

Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları

  1. UV Işınlarına Karşı Koruma Sağlar

Yaz mevsiminde dik açıyla gelen güneş ışınları, mor ötesi adıyla da bilinen radyasyonu barındırır. Özellikle öğle saatlerinde etkisini gösteren bu ışınlar, cilde büyük ölçüde zararlıdır. Güneş kremleri de bu zararın büyük ölçüde önüne geçer.

  1. Foto Yaşlanmanın Önüne Geçer

Güneş ışınlarının cilde verdiği kalıcı veya geçici zararlara foto yaşlanma denir. Güneş kremi düzenli şekilde kullanıldığı takdirde foto yaşlanmanın önüne geçerek, ciltte oluşan kırışıklıkları ve cildin sarkmasını önler.

  1. Güneş Yanıklarını Önler

Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmak 1.ve 2. derecede güneş yanıklarına sebebiyet verir. Bu tür yanıklar iltihaplanmaya yol açabileceğinden çok tehlikelidir. Bu riski azaltmak adına koruyucu güneş kremleri kullanılmalıdır. Öyle ki sadece güneşlenirken değil güneşe çıkılacağında da güneş kremi kullanılmalıdır.

  1. Cilt Kanseri Riskini En Aza İndirir

UV ışınlarında bulunan radyasyon o kadar güçlüdür ki cilt hücrelerinin DNA’sını dahi değiştirebilir. Güneş kremleri ise bu radyasyonun verdiği zararları en aza indirgeyerek, cildin yapısını onarır ve cilt kanserini önler.

  1. Güneş Lekelerini Giderir

Güneşte kalmaktan kaynaklı ciltte birçok leke oluşur. Güneş kremleri, bu lekelerin önüne geçer ve hali hazırda bulunan lekeleri yok eder.