Gözleri iyileştiren ve görme yeteneğini iki katına kadar artıran baharat

Baharatların sayısız faydası bulunur. Ancak bazı baharatlar var ki özellikle görme yeteneğine iyi geliyor.

Gözleri iyileştiren ve görme yeteneğini iki katına kadar artıran baharat

Çok fazla bilgisayar kullanan kişiler ve yaşı ilerleyen kişiler zamanla görüş kaybı yaşamaya başlıyorlar. Görme yeteneği azalan kişilerin büyük bir bölümü zamanla gözlerinde problem yaşıyor.

Yaşlanana dek gözlük takmayan çok sayıda kişinin birden bire gözlük takmak zorunda kaldığına bir çok kez tanıklık etmişsinizdir sizlerde.

Yeniakit'in haberine göre; Bazı baharatlar görme yeteneğini artırıyorlar. Günümüzün en pahalı baharatlarından biri olan safranın görme yeteneğini artırdığı öğrenildi.

Bir Hint baharatı olan Safran, genellikle pilavlarda kullanılıyor. Özellikle İran mutfağında da yaygın olan Safran, Türk mutfağında ise Osmanlı döneminde yapılan pilavlarda kullanılıyordu.

İtalya'da bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmanın sonucuna göre; her gün 20 mg safran baharatı alan insanların 3 ayda daha iyi sonuçlara geldiği ve görüş mesafelerinin arttığı görüldü.

Körlüğün sebebi olarak gösterilen sarı nokta hastalığına da iyi gelen safran, günümüzün en faydalı baharatlarından biri olarak gösterilmektedir.

Peki safran çayı nasıl hazırlanır?

1 bardak su cezvede kaynatılır. Ardından kaynamış olan suyun içerisine safran parçalarından 6 adet eklenir. 5 dakika boyunca demlenmesi sağlanır. Demleme işlemi bitince bir süzgeç yardımıyla süzülür ve ılıkken içilir. Bu çayın aç karnına günde 1 bardak içilmesi önerilir. En az 40 gün boyunca düzenli olarak içilmesi durumunda tam faydalarından yararlanmak mümkündür.