Göbek yağlarını eriten yiyecekler. Bu 7 gıda direk yağları eritmede etki sağlıyor ve..

Türk mutfağının eşsiz börek ve yufkadan yapılan hamur işleri zamanla göbek yapıyor! Bu göbek kötü bir görüntüye yol açıyor! Peki Kilo verdirip göbek eritmede etkili olan 7 gıda hangisidir? İşte O besinler

Göbek yağlarını eriten yiyecekler. Bu 7 gıda direk yağları eritmede etki sağlıyor ve..

Korona döneminde evlerde daha çok vakit geçirmeye başladık. Bu da bizlere daha fazla yemek ve daha fazla kilo olarak geri döndü. Giydiğim kıyafetler yakışsın hem de şu göbeğimden kurtulayım diye düşünürseniz bu içerik sizin için...

Hareketsiz kaldığımız şu günlerde hepimizin başı göbeğiyle dertte. Yediğimiz besinlere dikkat ederek ederek daha fit bir vücuda sahip olabiliriz. 

Düz bir karın için bu besinleri tüketin:

  • Muz

Muz, yüksek miktarda potasyum içerir. Potasyum, vücudun doğal mineral dengesinin düzeltilmesine ve fazla sıvının atılmasına yardım eder.

  • Yoğurt

Yoğurt, sindirimi karbonhidrattan uzun sürdüğü için daha çok tok tutar. Aynı zamanda probiyotik içerir. Probiyotikler, sindirimi güçlendirerek şişkinliği azaltır ve kabızlığı önler.

  • Protein

Süt ve süt ürünleri, kırmızı et, balık, tavuk, baklagiller yüksek miktarda protein içerir ve daha geç acıkmanızı sağlar. Dolayısıyla ihtiyacınız olmayan, sadece şişkinlik yapacak olan yiyecekleri tüketmenizin önüne geçer.

  • Elma sirkesi

Sindirime yardım eden, sindirim sistemindeki kötü bakterilerle mücadele eden elma sirkesi, vücuttaki ödemi ve toksinleri atmada da etkili olur. Salatalarınıza ya da sebzelerinize sirke eklemeyi ihmal etmeyin.

  • Elma

 Bu besin maddesi, karnınızı düzleştirmekle kalmaz, sizi tok da tutar. Elma, fazla çiğneme ihtiyacı doğuran bir meyve olduğundan, çok fazla şey yemenize fırsat vermeden doymanıza yardım eder. Öğünlerin arasında atıştırmalık olarak elma yemeyi deneyebilirsiniz. Bu, sizin yemekte aşırı yeme isteğinizin önüne geçer.

GÖBEK ERİTEN KÜR:

Limonlu yoğurt kürü malzemeleri

  • Az yağlı 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (yoksa 1 çay kaşığı hakiki pul biber de olabilir.)

Yoğurt, yarım limon suyu, zerdeçalı bir kapta karıştırın. Gece uyumadan önce bu karışımı tüketin ve daha sonrasında hiçbir şey yemeyin.

Kürü uygularken dikkat etmemiz gerekenler: Zayıflama süreci içinde tuzu, beyaz şekeri, beyaz ekmek, hamur işi tarzı tatlıları, kızartma ürünlerini hayatınızdan çıkarın.

KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN TAVSİYELER

 

Çoğu insan kilo vermek için uğraşıyor. Kilo veremeyenlerin de sayısı oldukça fazla. Öncelikle neden kilo alırız? Gün içinde yakabileceğimiz kadar gıda almamız gerekir. Eğer daha fazla gıda alırsak, fazla kalori vücudumuzda yağ olarak birikir ve normal olarak kilo alırız. Ayrıca gün içinde hareketsiz kalırsak ve çok fazla kalorili yani fast food gibi yiyecekler tüketirsek kilo alımı oldukça kolaylaşacaktır. Peki nasıl kilo veririz? Nasıl kilo vermemiz kolaylaşır?

 

1- Düzenli Uyku

Kilo almanın en yaygın nedeni çok yiyip az hareket etmek olsa da, yetersiz ve düzensiz uyku da bir hayli kilo aldırır. Ayrıca metabolizmanızı yavaşlatır. Eğer kilo vermek istiyorsanız uyku düzeni bunun için en önemli etkenlerden biridir. Sabah uyanma ve gece uyuma saatlerinizi planlamalı ve plana uymalısınız. Ayrıca erken uyandığınızda, sabah daha mutlu daha dinç hissedeceksiniz.

 

2- Günde 2,5-3 Litre Su İçin

Suyun vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Kilo vermemiz için su çok büyük rol oynar. Çünkü su metabolizmamızın etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Eğer gün içinde yetersiz su içerseniz metabolizmanız yavaşlar ve kilo vermeniz oldukça zorlaşır. Gün içinde yarım litre su içiyorsanız bunu 3 litreye çıkarın. Vücudunuzdaki değişikliği fark edeceksiniz. Yüzünüz parlayacak hatta sivilceleriniz ya da lekeleriniz varsa, düzenli su alımı sayesinde yüzünüzden kaybolduklarını göreceksiniz.

 

3- Kahvaltınızı Düzgün ve Eksiksiz Yapın

Eğer bu yolda başarılı olmak istiyorsanız, kahvaltınızı düzgün ve eksiksiz yapmalısınız. Kilo vermek için kahvaltı önemli rol oynasa da, çok da abartmamak gerekiyor. Kilo vermek yerine kilo almak istemeyiz. Ayrıca Cornell Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, hayatında kilo problemi yaşamış 147 zayıf insanların, %96’sının neredeyse her gün kahvaltı yaptığı gözlenmiş. Kahvaltınızda yumurtayı eksik etmeyin. Yumurta, gün içinde sizi oldukça tok tutacaktır. Yulaf ezmesi, düşük kalorili, yüksek lifli olması bakımından kilo vermenize yardımcı olacaktır. Düzenli yemenizle birlikte kabızlıktan kurtulabilir, mükemmel bir iç denge sağlarsınız. Yulafı hazırlarken de dikkat etmelisiniz. Fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz yoksa kilo almak istemeyiz.

 

4- Kahve İçin

Kahve, metabolizmayı hızlandırdığından dolayı yağ yakmanızı ve kilo vermenize yardımcı olacaktır. Kahvede hepimizin bildiği kafein bulunur. Kafein, kandaki adenalin hormonu seviyesini artırır. Adrenalin, kandan yağ hücrelerine taşınır ve yağ hücrelerinin yıkılması için sinyal gönderir. Bu sayede kafein yağ yakmayı ve kilo vermeyi destekler.

Kilo vermeniz için için daha fazla öneriler:

  • Şekerli yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durun.
  • Paketli yiyeceklerden yemeyin.
  • Karbonhidrat yerine protein odaklı beslenin.
  • Hareket edin, spor yapın yani hareketsiz kalmayın.
  • Yeşil çay için.
  • Tuzu daha az tüketin.

KİLO VERMEK İÇİN TAVSİYELER, KİLO VERMEK, YAĞ YAKMAK

İlgili Haberler