Gaybı bilmek mümkün müdür? Sözde Kehanetler açıklayanlar doğru mu söylüyor?

Gaybı bilmenin mümkün olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmadan önce gayb nedir? öncelikle bunu kavramak gerekir.

Gaybı bilmek mümkün müdür? Sözde Kehanetler açıklayanlar doğru mu söylüyor?

 Gayb, bilinmeyen görülemeyen, bir dakika sonrasında bile neler yaşanacağını kimsenin bilmediği, beş duyu organın gayb söz konusu olduğunda etkisini yitirmesidir. 

Yani hiç bir canlının göremediği, bilmek için aklın yetmediği gizli bir sır anlamına gelmektedir. Mesela kıyamet günü olacaklar hakkında hiç kimse net bir fikire sahip değildir. Bu gerçek anlamda bir bilinmezliktir.  Kıyamet günü yaşanacak her şeyi sadece yüce Allah bilir. İnsanların öteki alem hakkında ellerinde bulunan tek kaynak peygamber vasıtasıyla gönderilen ayetlerden ibarettir. 

İnsanlar sadece yaşadıkları anı ve öncesini bilir. Bunun dışında yaşamadıkları hiç bir anı bilemezler. İşte, gaybı bilmək mümkün müdür? sorusuna evet cevabını veren herkes sadece kendi kandırır. Gaybı sadece ve sadece Allah bilir.

Gaybı bilmək mümkün değildir

 İslam dinine iman etmiş tüm insanlar için gönderilmiş olan kutsal kitap Kur'an'ı Kerimin çok sayıda ayetinde bilinmeyen her şeyin Allah'ın bilgisinde olduğu bildirilmiştir. Yeryüzünde ve gökyüzünde yaşanacak herşey Allah'ın bilgisi dahilinde olur. Allah ol derse olur. Kimsenin olması mümkün olmayan bir şeyi oldurması mümkün değildir.  Peygamberlerin bile ilmi Allah'ın vahiyleriyle sınırlıdır. 

Mesela yağmurun yağıp yağmayacagı hakkında meteoroloji tahminlerde bulunur. Fakat kesin bir ifadeyle şu gün şu saatlerde yağmur yağacak demezler. Sadece şu tarihlerde yağmur yağması bekleniyor ifadesini kullanırlar. Yine aynı şekilde kimse ne zaman vefat edeceğini bilmez. Tedavisi mümkün olmayan hastalıklarda bile doktorlar Allah'tan ümit kesilmez der. Gaybı bilmək işte bu yüzden mümkün değildir.