Evde Orkide çiçeğinin bakımı

Orkide bakımı nasıl olmalıdır?

Evde Orkide çiçeğinin bakımı

Çiçekler dünya üzerinde en güzel canlılardır, hem güzellikleri ile baş döndürücü oluyorlar hemde kokuları ile bir rahatlık veriyorlar insana. Ancak çiçek bakımı çok dikkat ister bir çiçeği çok sulamak öldürür az sulamak da öldürür aldığı kadar su vermek idealdir. Yalnız bazı çiçekler vardır ki güzellikleri gibi bakımları da diğerlerine göre aşırı dikkat ister bu güzel çiçeğin ismi orkidedir. 

Orkide bakımı nasıl olmalıdır?

Orkide çiçeğinin bulunduğu ortamda ise nem oranı önemlidir olması gereken nem oranı yüzde 40 ile 70 olmalıdır. Orkideler klorlu suları sevmez ve klorlu sular orkidenin solmasına neden olur orkideye su verileceği zaman saf su tercih edilmelidir. Bir diğer özellik ise orkidelere özel yapılan gübrelerden tercih edilmelidir orkidenin saksısına koymak için orkideler aşırı sıcağı sevmemektedir onlar için en uygun sıcaklık oranı ise 18 ile 27 derece arasında olan sıcaklıktır. 

Orkidelerin ise bir diğer hoşlanmadığı şey ise direk güneş ışığına maruz kalmalarıdır, orkideler için  tüllerin arasından gelen güneş ışığı yeterlidir orkideler 10 günde bir sulanmalı plastik saksıları hava alacak şekilde delinmelidir ve eğer orkideler bulundukları yerleri severseler çok güzel açarlar.