Etkisi kanıtlandı! Bir tanesi bile damarları temizliyor, tıkanmasına engel oluyor

Stres, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın neden olduğu damar tıkanıklığına bazı harika sebzelerin deva olduğu kanıtlandı. İşte etkisi kanıtlanmış damar tıkanıklığına iyi gelen besinler...

Etkisi kanıtlandı! Bir tanesi bile damarları temizliyor, tıkanmasına engel oluyor

Damar tıkanıklığı, stres, sağlıksız beslenme, hareketisiz yaşam, sigara ve alkol kullanımı gibi nedenler dolayı gerçekleşebilen son derece ciddi bir rahatsızlıktır. Beyin kanaması, felç ve kalp krizi gibi olumsuz sonuçlara neden olabilen damar tıkanıklığı sağlıklı yaşam ve beslenme ile önlenebilir.

Damar Tıkanıklığına İyi Gelen Bazı Besinler

Gerçek Gündem haber sitesinin derlediği habere göre, damar tıkanıklığına iyi gelen bazı besinler şunlar;

Damar tıkanıklığına iyi gelen bu ciddi sağlık sorununa karşı mücadele eden bazı besinler bulunuyor. Hürriyet'te yer alan bir içerikte; Damarları temizleyen besinlere yer verildi. İşte o besinler;

ella-olsson-f3e80uuqoie-unsplash-1.jpg

1-Zeytinyağı

Sağlıklı yaşamın anahtar besinlerinden biri olan zeytinyağı, düzenli kullanımda kalp ve damar rahatsızlıkları ile karşılaşma riskini yüzde 50 oranında azaltıyor. Uzmanların da sıkça tavsiye ettiği zeytinyağı, içerisindeki antioksidanlar sayesinde kalbi koruyor ve tansiyon gibi rahatsızlıkları da ortadan kaldırıyor.

2-Badem

Her derde deva olan badem, damarlardaki kan yollarını temizliyor ve kalbin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Tekli doymamış yağ, lif ve antioksidan içerikleri sayesinde damar ve kalp dostu bir besin olarak öneriliyor.

3-Tarçın

Kandaki şekeri düşürmesi ve dengelemesi sayesinde tarçın, tam bir antioksidan deposu. Bu sayede kalbe giden damar yollarını temizliyor, tıkanıkların oluşmasını engelliyor. Tarçın, günde 1 çay kaşığı kadar tüketildiğinde damar yollarındaki rahatsızlık riskini yüzde 26 oranında azaltıyor.

4-Yulaf

Tam bir lif deposu olan yulaf, düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalp ve damar yollarını temizliyor. Ayrıca kolesterolü düşüren yulaf, özellikle öğlen yemeklerinde tüketildiğinde sağlık için son derece yararlı oluyor.

5-Nar

Renginden de anlaşılacağı üzere bir kalp dostu olan nar, vücudumuzdaki damarların daha aktif ve uzun ömürlü çalışmasını sağlıyor. Bünyesindeki antioksidanlar sayesinde nar, düzenli kullanımda sağlıklı bir yaşamın sırrı haline gelebiliyor.

6-Zerdeçal

Yemeklerde kullanılan ya da çay olarak da tüketilebilen zerdeçal, damarları temizlemekle birlikte damar sertliği gibi sorunların da ortadan kalkmasını sağlıyor.

7-Brokoli

Demir, vitamin ve mineral deposu olan brokoli, K vitamini ve lif açısından son derece zengin. Damarlardaki kalsiyum oranını dengeliyor ve kolesterolü de ortadan kaldırıyor.

8-Yeşil çay

Özellikle strese karşı etkinliğiyle bilinen yeşilçay, aynı zamanda kalp ve damar dostu. Antioksidan bakımından çok zengin olan bu çayı günde bir bardak olacak şekilde düzenli kullanmanız, damar sağlığınız için oldukça önemli.

9-Roka

Enerji veren, toksinlerden arınmanızı sağlayan rokanın yararlarından biri de damar yollarını temizlemesi. Haftada bir ya da iki roka yemek kalp ve damar sağlığı için çok faydalı.

Kaynak: gercekgundem.com