En Şiddetli Öksürükten Bile Kurtulmak Bu Kadar Kolaymış Bal - Zencefil ve tuzla...

En şiddetli Öksürükten bile sizi kurtaracak Türk mutfağının eşsiz şifalı bitkileri hakkında bilgiler vereceğiz. İşte sizleri öksürükten kurtaracak o yöntem

En Şiddetli Öksürükten Bile Kurtulmak Bu Kadar Kolaymış Bal - Zencefil  ve tuzla...

Öksürük çeşidi ikiye ayrılır. Biri kuru öksürük diğeri ise balgamlı öksürüktür. Kuru öksürükte sıvı yetersizliği, kuru havalar, sigara kullanımı gibi durumlar boğazınıza etki eder. Bazen boğazımızda bir şey takılmış hissi yaratan durumda kuru öksürüğü hissederiz. Öksürük vücudumuzun solunum sistemindeki zararlı maddelerin atılmasnda rol oynayan ve akciğerimizi koruyan önemli bir savunma mekanizmasıdır. Özellikle gece hissedilen ve şiddetlenen kuru öksürük uyumamıza engel olabilecek boyutlara gelir. Bu makalemizde sizler için kuru öksürüğe çare oalbilecek alternatif yolları paylaşacağız.

1)Su

Doğal yaşam kaynağımız olan su boğazımızın nemli kalmasına ve kuru öksürükte oluşabilecek tahrişleri engellemeye yardımcı olur. Günlük 2 3 litre yani 8 10 su bardağı ile su tüketmek vücudunuzun dengesi ve boğaz tahrişini engellemek açısından çok etkili olacaktır.

2)Bal

Bal eskilerden beri kullanılan en etkili doğal öksürük şurubu olarak hayatımızda yer tutmaktadır. Kuru öksürüklerinizde özellikle ılık süt içerisine atacağınız 1 yemek kaşığı bal boğazınızın yumuşamasına ve öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.

3)Zencefil

Zencefil doğal bir analjeziktir. Çoğu zaman eczanelerde satılan pastil ve öksürük şuruplarınında temel maddesidir. Zencefili küçük parçalar halinde kesip su yardımıyla kaynatıp soğumaya bırakılır ve günde 3 defa içilirse büyük ölçüde rahatlamanızı sağlayacaktır.

4)Tuzlu Su Gargarası

Tuzlu su gargarası kuru öksürüğü giderecek etkili yöntemlerden biridir. Mukoza zarının içerisndeki tuz, hücre dışındaki tuzu dengelemek için dışarı atar bu da boğazınızdaki şişliğin ve tahrişin engellenmesini sağlar