Diş fırçalama teknikleri nelerdir, doğru diş fırçalama nasıl olur, dişler nasıl fırçalanmalıdır?

Birçok insan dişe macun değdiği anda doğru bir iş yaptığını sanabilir. Ancak dişleri doğru fırçalamak için çok dikkatli olmak gerekir. Sonrasında fark etmeden diş eti hastalığına sahip olabilirsiniz ve diş kaybına uğrayabilirsiniz. Doğru diş fırçalama teknikleri nelerdir, dişler nasıl fırçalanmalıdır? İşte cevabı...

Diş fırçalama teknikleri nelerdir, doğru diş fırçalama nasıl olur, dişler nasıl fırçalanmalıdır?

Ağız ve diş sağlığı için diş fırçalamak çok büyük önem taşıyor. Ancak birçok insan diş fırçalama konusunda bilgisiz olduğu için yanlış tekniklerle diş fırçalıyor ve sonucunda da diş eti hastalığı ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumdan kurtulmak mümkün. Önemli olan doğru teknikler kullanmak ve düzenli diş hekimine gitmekten geçiyor. Peki doğru diş fırçalama teknikleri nelerdir? İşte merak edilen soruların yanıtları!

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA NASIL OLMALI?
Dişlerinizi doğru fırçalamak için en az 2 dakika süreyle diş fırçalamanız gerekir. Bunun için süreyi kontrol edebilirsiniz. Dişlerinizi fırçalarken nazik ve kısa hareketler yapın. Bu hamleye dikkat etmezseniz diş minenize hasar verebilirsiniz. Dişeti çizginize dikkat edin ve dişlerin arkasını, yanlarını, arasını iyice fırçaladığınızdan emin olun. Diş etlerinizi de içine alacak şekilde fırçalama gerçekleştirin. Dişinizi fırçalarken, ilk olarak üst dişten aşağıya doğru kısa ve artıkları atacak şekilde süpürün. Ardından alt dişlerinizden yukarıya kısa hareketlerle süpürün. Her dişinizin üzerinden 2 kez dikkatlice geçin ve artıkları uzaklaştırın. Son olarak dilinizi de güzelce fırçalayın ve temizleyin.

DİŞ FIRÇALAMA YETERLİ OLUR MU?
Dişlerinizi fırçaladığınızda artıkları yüksek oranda atmış olursunuz ancak tam bir ağız sağlığı için işlemler henüz bitmedi. Tam bir temizlik için diş ipi ve ağız bakım suyu kullanabilirsiniz. Fırçalama işlemini günde 2 kez tekrarlayın. Diş ipini de günlük olarak kullanın. İsterseniz ara yüz fırçası da kullanabilirsiniz. Fırçanın ulaşamadığı yerlere diş ipiyle ulaşarak artıkları dişlerinizden uzaklaştırabilir ve diş taşlarının oluşmasını engelleyebilirsiniz.

NASIL BİR DİŞ FIRÇASI KULLANILMALI?
Diş hekiminize dişlerinize uygun olan sertliği mutlaka sorun. Yumuşak, orta ve sert seçenekli 3 adet fırça çeşidi bulunuyor. Hassasiyet sorunu yaşayanlar genellikle orta tercih eder. Ancak bu değişiklik gösterebilir. Doktorunuza mutlaka hangi diş fırçasını tercih etmeniz gerektiğini sormayı unutmayın. Diş fırçanızı her 3 ayda bir değiştirmek de çok önemli bir detay.

Kaynak: 1,2,3