Ders çalışırken bilgileri hızlıca öğrenip, ezberlemek isteyenler için teknikler ve püf noktaları

Eğitim uzun yıllar süren zorlu bir süreç ve bu süreçlerde pek çok sınava tabi tutuluyoruz. İşte ders çalışırken bilgileri hızlıca öğrenip, ezberlemek isteyenler için teknikler ve püf noktaları!

Ders çalışırken bilgileri hızlıca öğrenip, ezberlemek isteyenler için teknikler ve püf noktaları

Her yaşta ve her dönemde yeni şeyler öğrenmek için eğitimler alıyor olabilirsiniz. Bu eğitim süreçleri bazen zorlu, bazen zevkli olsa da iş sınavlara hazırlanmaya gelince hepimizi bir stres sarıyor. Belli bir süre içerisinde pek çok bilgiyi öğrenmemiz gerekiyor. Sınavlardan iyi sonuçlar elde etmek için sıkı çalışmak ve programlı olmak şart. Fakat bunun dışında yapabileceğiniz şeyler de var. Vereceğimiz tavsiyeler sayesinde beynin bilgileri depolama süreçleri hakkında daha çok bilgiye sahip olabilirsiniz.

DERS ÇALIŞIRKEN BİLGİLERİ HIZLICA ÖĞRENMEK İSTEYENLER İÇİN TEKNİKLER VE PÜF NOKTALARI!

İlk adım, görselleştirme ve ilişkilendirme olmak üzere iki beceriyi içeren tekniktir. Bazen okuduğumuzu hatırlamasak bile, beynin görselleştirmeleri hatırlama potansiyeli çoğu zaman muazzamdır. Bu nedenle sözcükleri imgelere dönüştürmek, öğrenmeyi bizim için son derece kolay hale getiriyor. En basiti alışveriş listesini hazırlarsak ve bunları görüntülerle ( küçük sembol ya da görsellerle) ilişkilendirirsek, liste olmadan güvenle dışarı çıkabiliriz ve neye ihtiyacımız olduğunu unutmayız. Ancak tek başına hazırlanan görseller yeterli olmayabilir.

Görselleri bir ders veya sunum gibi belirli bir bağlama yerleştirdiğimizde, onları birbirine bağlayarak, incelenmesi gereken verilerle söylemi yeniden yapılandırabiliriz. Bu çağrışım tekniği bir kavramla bağlantılı imajı başlatmak için bir hafızanın çağrılmasını içerir. Uzun süreli bellek, neredeyse hiç kullanmadığımız tonlarca veriyi saklayabilir. Bu anıları öğrenmemiz gereken kavramlarla etkileşime sokabilmek çalışma eylemini kolaylaştırabilir.

Anılara ek olarak, anahtar kelime olarak kullanabileceğimiz kelimelerin kavramlarını, sevdiğimiz bir yemek veya bizi iyi hissettiren bir içecekle ilişkilendirebiliriz . Çağrışımlar saçma olabilir ama ne kadar yabancı olurlarsa, bir kavramı hatırlamamızı o kadar kolay sağlarlar. Ancak unutmayalım ki hafızanızı eğitilmelisiniz.

Küçük adımlar atmak, başlamanın en iyi yoludur. Kavramları basitleştirilmeli, resimlerle yan yana yerleştirilecek listelere eklenebilir, küçük periyotlar oluşturabilir ve sonra bunları birbirine bağlayabiliriz. Analiz edilen ve parçalara ayrılan metin, bizi caydırabilecek tek parça upuzun bir ders notundan daha az korkutucu olacaktır.. Çok etkili bir numara, bir aynanın önünde durup notları kısımlara ayırdıktan sonra birkaç kez tekrarlamaktır.

Bilgileri yüksek sesle tekrarlamak temel bir an haline gelir çünkü hafızamızda yazdırılır ve maruz kalma sırasında ne söyleyeceğimizi hatırlamak için kullanabiliriz. Kaygıyı kontrol etmek ve sakin kalmak için topluluk önünde konuşmamız gerektiğinde önemlidir.

Notları okuyup sesinizi kaydetmek de çok faydalıdır. Birinin sesini duymak, güvensiz olduğumuz kısımları belirlememizi sağlar ve sunum veya sınav sırasında ortaya çıkarmamız gereken kavramların daha fazla gözden geçirilmesidir.