DEPRESYON VE PANİK ATAK İÇİN BİTKİSEL KÜR

Depresyonda olan bir kişi sağlıklı düşünemez. Olaylara bakış açısı hep negatif yöndedir. En mutlu olması gereken anlarda bile kişi mutluluk duygusunu doya doya yaşayamaz.

DEPRESYON VE PANİK ATAK İÇİN BİTKİSEL KÜR

Ortada geçerli bir neden yokken ağlama nöbetleri yaşanır. Bunlar depresyonun belirtileri nelerdir? Sıralaması içinde ilk akıllara gelendir. Yaşadığı ruhsal sorunları ortadan kaldırmak için herhangi bir destek almayan ya da tedavi olmayı kabul etmeyen kişiler bir süre sonra panik atak diye adlandırılan aşırı kaygı ve endişe halini yaşamaya başlarlar.

Panik atak ise kişinin herhangi bir sağlık sorunu olmamasına rağmen kendisini sürekli hasta hissetmesine neden olur. En belirgin özelliği ise, ölüm korkusu yaşaması ve sevdiklerini kaybetme korkusudur. Panik atak yaşayan kişiler her durum ve olay karşısında aşırı korku ve kaygı yaşarlar. Bu makalemizde depresyon ve panik atak için bitkisel kür tarifi paylaşacağız. vermiş olduğumuz bu tarif profesör doktor İbrahim saraçoğlu'nun tavsiye ettiği bir kürdür. depresyon ve panik atak tedavisi için antidepresan kullanan kişilerin bu uygulamadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Panik atak ve depresyona iyi gelen tarif


Depresyon, panik atak ve anksiyete modern çağın getirdiği rahatsızlıklardır. uçağa binmekten korkan bir kişi uçağa bilmeyerek bu korkusunun önüne geçebilir. Bu gayet doğal bir durumdur. fakat hiçbir neden yokken öleceğini düşünen ya da sevdiği bir kişinin başına kötü bir olay geleceğini hisseden bir kişi bu korkusunun önüne geçemez.

Yaşanılan korku, kaygı, endişe, stres, depresyon ve panik atak ciddi bir tedavi gerektirmeyecek boyutta ise antidepresan kullanmak yerine panik atak ve depresyona iyi gelen bitkisel kür tarifi kişinin kendisini daha iyi hissetmesi için çok faydalı olacaktır.

Kürü hazırlamak için ihtiyacınız olan bitkiler maydanoz, ıspanak ve teredir. Sabahları 5 dal ıspanak yaprağı ve 10 dal maydanozu sapları ile birlikte, 2 bardak kaynayan suyun içerisine atın ve dolu dolu 3 dakika kaynatın. Kaynama esnasında maydanoz ve ıspanak yapraklarını bir kaşık yardımı ile suyun içine tamamen girecek şekilde bastırın. Bu şekilde içerisinde bulunan etken maddelerin tamamen suya geçmesi sağlanır. Özellikle ıspanağın içerisinde antidepresan haplarını içerisinde bulunan etken maddelerin özellikleri bulunmaktadır. Kaynama işlemi bittikten sonra hazırlanan karışımı soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra süzüp sabah kahvaltısından yarım saat önce içmek gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, maydanoz ve ıspanak yaprakları suyun içinde iken soğumaya bırakıp soğuduktan sonra süzmek gerektiğidir.

Akşamları ise 2 su bardağı hazır suyu kaynatıp içine 4/5 dal saplı ıspanak yaprağı ve 8/9 dal tere otunu atıp 3 dakika kaynamaya bırakın. Ilıdıktan sonra süzüp bir su bardağı içiniz. Terenin içinde bulunan etken maddeler soğuduktan sonra etkisini kaybedeceği için hazırlanan bu karışımı soğumadan sıcakken süzüp ılımaya yakın içmek gerekir.

Bu karışım nasıl uygulanmalıdır

İlk 1 hafta sabahları bir bardak maydanoz ıspanak karışımı akşamları ıspanak tere karışımını bir bardak olacak şekilde içiniz. İkinci hafta ise uygulamayı iki günde bir yapınız. 3 hafta üç günde bir uygulayınız. 4 haftaya geçildiği zaman ise sadece haftada bir kere uygulayınız. İkinci aya geçildiği zaman haftada bir defa uygulayıp 2 ayın sonunda uygulamayı ara vermeniz gerekir.