Covid-19 test sonuçları ne kadar zamanda çıkar? E-nabız ile PCR testine nasıl ulaşılır?

COVİD TEST SONUCU NE ZAMAN ÇIKAR? COVİD TEST SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR? E-NABIZDA COVİD SONUCUNA NASIL BAKILIR? PCR TESTİ SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR? PCR SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Covid-19 test sonuçları ne kadar zamanda çıkar? E-nabız ile PCR testine nasıl ulaşılır?

Covid test sonuçlarının çıkma süresi ne kadardır?

Aşılamadaki düşüş ve aşı olanların antikor seviyesindeki azalış, covidin etkili bir biçimde yayılmasına sebebiyet veriyor.

Her geçen gün bulaşma sayısında yaşanan artışlar, beraberinde test sayısında da artışa neden olmaktadır.

Hasta bir kişi ile temas eden ya da covid belirtileri yaşayan kişiler; hastanelere başvurup test yaptırarak, sonucu beklemeye koyulurlar.

PCR testi denen bu sorgulamada, covid test sonuçlarına ulaşmak; 1 ila 3 gün arası sürmektedir. PCR sonuçlarına ulaşma süresi, özel hastanelerde 1 gün içinde olabilmektedir.

Covid testi sonuçlarına nereden bakılır?

Covid sonuçları için sağlık merkezlerine gitmeyi gerektirmeyen sistemler sayesinde, pozitif ya da negatif olduğunuzu öğrenmek oldukça kolay. Bu sebeple sonuçlar için e-nabız uygulamasına girmek yeterlidir.

Yapılan test sonrasında sağlık tesisi tarafından verilen barkot ve T.C. kimlik numarası ile e-devlete giriş yapılarak, covid sonucu sorgulanabilir.

E-nabız üzerinden covid test sonuçlarına nasıl bakılır?

Aşama aşama değerlendirecek olursak:

> İlk adımda arama motorlarına, e-nabız yazılarak sayfa aranmalıdır.

> Sayfanın, E-nabız T.C. Sağlık Bakanlığı yazan kısmına giriş yapılır.

> Giriş yapılan e-nabız sisteminde, covid-19 sonuçları yazan kısma tıklanır.

> Açılan sayfaya, daha önce size verilmiş olan barkod no, T.C. kimlik veya pasaport no yazılarak teste sonuçlarına ulaşım sağlanmış olur.