CİLTTEKİ ÖLÜ DERİLERDEN KURTULMANIN 4 DOĞAL YOLU

Kendinizi ödüllendirmenin zamanı sizce de gelmedi mi? Tüm yılın yorgunluğu cildinize çökmüşken şimdi bakımın tam zamanı.

CİLTTEKİ ÖLÜ DERİLERDEN KURTULMANIN 4 DOĞAL YOLU

Üstelik bunun için büyük harcamalar yapmaya da gerek yok... Ölü derilerden kurtulmak cilt bakımının en önemli kısmıdır. Ölü deriyi atmak cildi arındırır ve ışıldamasını sağlar. Temiz bir cilt yaşlanmaya karşı güçlü bariyerler demektir. Peki gelelim konumuza, en düşük maliyet ile bu işi nasıl halledebiliriz? Hadi hep beraber inceleyelim.

havuç maskesi: Havucu katı meyve sıkacağından geçirin. Posasını ayırdıktan sonra elinizde kalan havuç suyunu devamlı kullandığınız bir nemlendirici kremle karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı el ve ayaklarınıza uygulayın. Bu uygulamayı duş esnasında yapın ve bol su ile durulayarak çıkın.

aspirin maskesi: Bir bardak suya bir aspirin ekleyin. İyice çözünmesini bekleyin. Ardından bir parça pamuk yardımı ile bu karışımı yüzünüze sürün. Tonik gibi kullanın.

şeker maskesi: Bir miktar şekeri kullandığınız bir el kremi ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı el, dirsek ve ayaklarınıza uygulayın.

kahve maskesi: Kahve asrın en faydalı nimeti olabilir gerçekten. Cildi ölü deriden en iyi kahve arındırır desek abartmış olmayız. Az miktarda kahveyi bir nemlendiriciniz ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı tüm vücudunuzda kullana bilirsiniz. Uygulama sonrasında bol su ile yıkayınız. Eğer kuru vücut tipine sahipseniz aynı işlemi zeytin yağı ile de denemenizi tavsiye ederim. Cildinizin gerçek anlamda bebek cildi kadar pürüzsüz ve yumuşak olduğunu göreceksiniz.