Cilt Temizliğinde Tonik Yerine Kullanabilirsiniz Pamukla Sürün Cildiri Arındırıyor

Cilt temizliği yaparken makyaj sonrası genelde tonik kullanılır. Oysa onun yerine Türk mutfağından gül suyu mucizesi var

Cilt Temizliğinde Tonik Yerine Kullanabilirsiniz Pamukla Sürün Cildiri Arındırıyor

Cilt Temizliğinde Tonik Yerine Saf Gül Suyu Kullanabilirsiniz

Gül Suyu Nedir

Gül suyu gül bitkisinden elde edilen kokulu sıvıdır. Gülün taç yaprakları damıtılarak elde edilen gül suyu hem kozmetik sanayiinde hem de mutfaklarda kullanılan bir üründür. İlk defa İranlılar tarafından kullanılan gül suyu cilt bakımında kullanılan önemli bir üründür. Özellikle saf gül suyu ile cildi temizlemek cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. İyi bir nemlendirici olan gül suyu hem ucuz hem de doğal toniktir.

Gül Suyu Tonik Olarak Nasıl Kullanılır

Cilt bakımında önemli bir yer tutan tonik cilt temizlendikten sonra cilde uygulanır. Piyasada bulunan tonikler,  ünlü kozmetik markaları tarafından üretilmekte ve bu tonikler oldukça pahalı şekilde satılmaktadır. Gül suyu ise doğal toniktir ve cildi sıkılaştırır, canlandırır ve yatıştırır. Özellikle hassas cildi olan bayanların hiç düşünmeden kullanabileceği bir ürün olan gül suyu kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta gül suyunun saf olmasıdır. Saf gül suyu ile cildinizi hem temizleyebilir hem de tonik olarak kullanabilirsiniz. Gül suyunu bir pamuk yardımı ile ya da direk uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası küçük dokunuşlarla cildinizin gül suyunu emmesine izin verin. Farkı kısa sürede göreceksiniz.